'Was commentaar zat'

lexmond • De 4E-wedstrijd tussen Lekvogels en koploper Groot-Ammers werd afgelopen zaterdag gestaakt. Maar niet vanwege de rode kaarten die door scheidsrechter IJzerman getrokken werden.

Scheidsrechter Addy IJzerman was het zat en floot in de 77e minuut en bij een 0-2 stand voor Groot-Ammers de wedstrijd af. 

“Het had niets met de twee rode kaarten te maken. Iedereen was het erover eens dat deze terecht waren. Maar het was puur om het herhaaldelijk commentaar van met name de trainer en de nummer 12 van Lekvogels”, aldus IJzerman. 

Buitenspel

“Er was met name commentaar over dat ik bij de 0-1 niet naar de grensrechter liep, toen hij voor buitenspel vlagde. Maar ik spreek van tevoren met de grensrechters af dat ik niet automatisch naar hun kant loopt wanneer zij vlaggen. Wanneer ik zeker ben van mijn zaak heeft dat geen nut. Want dan krijgt je een welles-nietes discussie en dat heeft totaal geen toegevoegde waarde.”
De KNVB beslist aan de hand van de verweerschriften van Lekvogels, Groot-Ammers en scheidsrechter IJzerman wat er verder met deze wedstrijd gebeurt.

Schorsingen

De aanklager van de KNVB kreeg na het weekeinde weer flink wat werk op zijn bureau. Hij gaat zich nog buigen over het staken van de wedstrijd tussen Lekvogels en Groot-Ammers. De aanklager deelde wel alvast schorsingen uit aan Bart Verkroost van Lekvogels. Hij moet de komende duels met Herovina en Unitas aan zich voorbij laten gaan. Bij Groot-Ammers kreeg Jesse den Engelsman rechtstreeks rood en ook hij moet twee duels, tegen Noordeloos en SVS’65, brommen.

De zwaarste sanctie uit het weekeinde is voor Schoonhoven-speler Mateo den Besten. Hij kreeg voor zijn rode kaart tegen Lekkerkerk liefst vijf duels schorsing. Bij Schoonhoven moest Tom Kruiper er met dubbel geel af. Hij is één duel geschorst.
De Alblas mist tegen VVAC Bryan Jongeneel vanwege zijn vijfde gele kaart. Jesse Steegwijk is voor twee duels geschorst.