• Een deel van een zogenaamde levenslap.
• Een deel van een zogenaamde levenslap. Foto: Aangeleverd

'Handwerken verbindt' in Voorhuis

bleskensgraaf • In Museum Het Voorhuis te Bleskensgraaf is van 4 februari tot en met 27 mei de tentoonstelling 'Handwerken verbindt' te zien. 

Voortbordurend op het succes van eerdere handwerkexposities hebben leden van handwerksoos De Rode Draad uit Molenaarsgraaf en dames van de workshops die in museum Het Voorhuis onder leiding van Annely Vos plaatsvinden hun meest bijzondere kunstwerken verzameld. Deze tentoonstelling laat vooral de creativiteit en de nauwkeurigheid van de dames zien in de vorm van allerlei borduurwerken groot en klein, zoals een geborduurd boek uit de Alblasserwaard, kleine borduurwerkjes in een letterbak, kantkloswerk, gekloste en gebreide sieraden, een quilt van 2000 lapjes stof, creatieve ontwerpen van Marijo Burgerding en een gebreide borstprothese.

Er zijn familie- en merklappen te bewonderen. De dames hebben destijds nieuwe technieken en ontwerpen geleerd op cursus bij Afke Wullink uit Heerde. Zij heeft haar cursisten geleerd hoe merklappen in een geheel nieuwe stijl met een veelvoud aan kleuren en verschillende technieken worden geborduurd. De merklappen zijn soort schilderijen soms vol symboliek.

Openingstijden: dinsdag en zaterdag van 14.00 tot 16.30 uur. Het museum is gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk. Leden betalen 2 euro, niet-leden betalen 4 euro.