Schelluinen lelijk onderuit

woudrichem • In een regelrechte degradatiekraker ging Schelluinen stevig onderuit op het Bolwerk. Woudrichem, met de voormalige en ook scorende Schelluinen-spits Yoeri Duyzer in de basis, won overtuigend met maar liefst 4-1. "Het was de wedstrijd van kansen weggeven en zelf de goals niet maken", sipte Schelluinen-coach Richard van Gils achteraf. "Als we in de eerste helft wel de 1-1 hadden gemaakt of in de deel twee de 2-1 als aansluittreffer, dan kweek je zelfvertrouwen." Het mocht niet zo zijn voor de blauwwitten, die pas in de slotfase Pascal van Delden de spreekwoordelijke eer zag redden.


Knappe zege Streefkerk op EBOH

dordrecht • Wie anders dan Andy van Vugt werd de matchwinner voor Streefkerk in de lastige uitbeurt bij EBOH. "Hier ben ik echt blij mee", genoot interim-coach Ferry van Dijk na de nipte 0-1 zegen op de nummer 2. "Een technisch vaardige ploeg, met Noël Goossens als levensgevaarlijke spits. We hadden aanvankelijk best moeite met hun spel, ook toen hun keeper een rode kaart kreeg na een overtreding op Andy. Pas in de slotminuten wisten we, met veel energie en strijdlust, het verschil te maken. Eindelijk werd EBOH ontwricht. Een voorzet van Joel Baas werd door Andy tegendraads keurig binnen gekopt."


Persoonlijke fouten nekken Arkel

haastrecht • De ploeg van Leon Elands leek in de Krimpenerwaard af te stevenen op een verdienstelijk gelijkspel tegen runner-up Haastrecht. Maar de 3-3 gelijke stand, door een laat doelpunt van Jordi van Mill, kon niet niet worden vastgehouden. "In blessuretijd viel de 4-3 alsnog en dat mag echt niet gebeuren", baalde Elands na afloop. "Zonde. Niet dat we 100% op winstkoers zaten, maar we kwamen door doelpunten van Han Dubbeldam en Corné van Horik wel op 1-2 tegen dit slimme 'omschakelploegje'. Helaas verspeelden we door persoonlijke fouten die voorsprong weer en in blessuretijd een zeker punt."


VVAC in de hoek waar de klappen vallen

ottoland • Het zat VVAC ook tegen mede-degradatiekandidaat Dilettant duidelijk niet mee. De mannen uit Krimpen aan de Lek gingen er met de drie punten vandoor, na de benauwde 1-2 zege.

"We kregen een flink aantal kansen om de score te openen dan wel mogelijkheden op meer. Uit stom balverlies werd het net voor rust 0-1 en dat was niet goed voor het zelfvertrouwen", zag trainer Maarten de Bruijne, die het ontbreken van maar liefst acht (!) selectiespelers niet als excuus wenst op te voeren. "Het aloude liedje, begrijp ik van insiders bij de club. Als men denkt dat er gewonnen moet worden, dan blokkeert de ploeg. Zaterdag komt De Alblas op bezoek, een wedstrijd waarin VVAC het spel niet hoeft te maken. Dat ligt ons vaak beter." Invaller Arco Boers redde de Ottolandse eer.