• SteDoCo - Barendrecht (0-0).
• SteDoCo - Barendrecht (0-0). Foto: Rick den Besten

SteDoCo blijft tegen tien Barendrechters steken op 0-0

hoornaar • SteDoCo liet in eigen huis een uitstekende kans liggen om concurrent Barendrecht op grotere afstand te zetten en dichter in het spoor te blijven van koploper GVVV. Ruim een halfuur speelde de ploeg van trainer Rick Adjei met een man meer, maar echt grote kansen leverde de overtalsituatie niet op. De subtoppers kwamen niet tot scoren en dus niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Feitelijk had SteDoCo in de openingsfase het verschil moeten maken. Na amper tien minuten op de klok, die overigens dienst weigerde aan de Groeneweg, kreeg Akram Salhi de kans kans om de score te openen. Een prima voorzet van de sterk spelende Elvio van Overbeek werd echter niet goed afgerond door de Hoornaarse nummer 9. Zijn stuiterende inzet werd simpel van de lijn gehaald door Tim Eekman. Niet veel later had Sjaak Kuyper de 1-0 op de schoen, maar van dichtbij trof ook hij geen doel.

Rommelig en te onrustig

"Het klopt dat we in die beginfase meer hadden moeten pakken, daarna werd het meer een gelijkopgaande wedstrijd", analyseerde Adjei de remise. "In de tweede helft was het rommelig en te onrustig. Zeker na het wegsturen van Stanley Husen. Een goede voetballer met ervaring, maar we wisten dat hij niet al te snel meer is. Hij zou het op snelheid afleggen tegen Sjaak Kuyper en/of Redouan el Hankouri."

En zo geschiedde. Zowel in de eerste als tweede helft beging Husen, ook ex-Kozakken Boys, tot twee keer toe iets over voor de middellijn dezelfde fout. De prima leidende Stijn van Zuilichem trok evenzovele keren geel. Na het wegzenden van de routinier voor de Barendrechters het sein om mogelijk nog behoudender te gaan spelen. "Ze sloten meer en meer de gelederen dan ze al deden. Bij aanvang speelden ze al via een 4-1-4-1-systeem. Met een man minder ben je nog meer geoorloofd om deze tactiek aan te houden. Tegen deze geslepen ploeg was er iets meer te halen vandaag. We hebben verzuimd de trekker over te halen, toch kan ik leven met dit punt."

Toch waren de elf van Adjei in de slotminuten nog dichtbij de overwinning. Een handsbal van de nieuwe aanvoerder Max van Dijk, die als een vliegtuig een Hoornaarse voorzet onreglementair wist te onderscheppen, had heus met een strafschop bestraft mogen worden. Maar het arbitrale trio durfde zo'n zware beslissing blijkbaar niet te nemen.

Theo Sprong