• Geen beslissing bij Asperen tegen Peursum (1-1).
• Geen beslissing bij Asperen tegen Peursum (1-1). Foto: Jeroen de Bruin

Peursum schiet niks op met deling

asperen • Asperen en Peursum zijn niets opgeschoten met een gelijkspel. Beide ploegen moesten winnen om in het spoor te blijven van koploper Groot-Ammers, maar slaagden hier niet in. Asperen scoorde voor rust, Peursum erna: 1-1.

Asperen kampte met de nodige afwezigen en dat was aan het begin van de wedstrijd te merken. Peursum begon beter aan het duel dan de gastheer en kreeg na tien minuten een grote kans via Jurre Nomen om op voorsprong te komen. Asperen-doelman Dennis Rooijackers voorkwam dit echter met een uitstekende redding.

Storm

Asperen kwam de Giessenburgse storm zonder kleerscheuren door en op het moment dat de thuisploeg wat meer van zich af begon te bijten was het ook direct raak. Michiel den Hartog kwam vanaf links naar binnen en schoot knap raak in de korte hoek. Hierna waren Ruben Boet en Tareq Ibrahim namens Asperen nog gevaarlijk met pogingen van afstand, maar gescoord werd er in de eerste helft niet meer.
Waar beide ploegen in de eerste helft nog tot aardige aanvallen wisten te komen, ging dit in het tweede bedrijf een stuk moeizamer. Met name de thuisploeg was aanvallend onmachtig. Tien minuten na rust kwam Peursum op gelijke hoogte via Twan Romeijn. De aanvoerder kopte een voorzet vallend achter Dennis Rooijackers. Diezelfde Rooijackers moest nog tweemaal handelend optreden om een nederlaag voor zijn ploeg te voorkomen. Eerst zag hij de rappe Robin de Bruijn op zich afkomen om het één tegen één duel in zijn voordeel te beslissen. Later redde hij goed op een poging van Twan Romeijn.

Door het gelijkspel raken beide ploegen verder achterop in de titelstrijd. Asperen-trainer Jeffrey Kleijn zag ook dat zijn ploeg een moeizame middag beleefde. "We beginnen heel slecht aan de wedstrijd en na een kwartier waarin Peursum sterker was, vroeg ik me wel af wat voor een middag dit zou gaan worden. We hebben het daarna wat omgezet, waarna het beter liep.”
"Na de 1-0 speelden we een tijdje aardig en moeten we eigenlijk ook de 2-0 maken. In de tweede helft vond ik het van beide kanten heel erg matig. We moesten ook wat jongens wisselen die terugkomen van blessures en dus nog geen 90 minuten kunnen spelen. Daar werd ons spel niet beter van. Ik kan uiteindelijk leven met een gelijkspel.”