Jan Heijkoop ook naar Alblasserdam

oud-alblas • Jan Heijkoop is per 31 januari benoemd tot waarnemend burgemeester van Alblasserdam. De inwoners van Oud-Alblas zal deze functie twee maanden lang combineren met het burgemeesterschap van Hendrik-Ido-Ambacht. Heijkoop was september 2014 tot juli 2015 ook al waarnemend burgemeester van Alblasserdam.

Op 31 januari neemt burgemeester Jaap Paans in een buitengewone raadsvergadering na 7,5 jaar afscheid van Alblasserdam. Op donderdag 30 maart wordt naar verwachting de nieuwe kroonbenoemde burgemeester geïnstalleerd. "Met Alblasserdam heb ik wat, dat heeft zeker meegespeeld in mijn beslissing om ja te zeggen op de vraag van de Commissaris van de Koning", licht Heijkoop toe. "Als inwoner van Oud-Alblas ben je sowieso al op het buurdorp georiënteerd."  Desondanks dacht hij wel enige tijd over zijn besluit na. Afgelopen jaar kondigde hij aan te stoppen als burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht, om meer tijd voor zichzelf te krijgen. Omdat het lang duurde voordat er een vervanger aan zou kunnen treden, stemde hij ermee in tot november aan te blijven als waarnemend burgemeester. 

Beperkte periode

In februari en maart combineert hij dat met Alblasserdam. "Dat verandert dus niets aan het tijdstip waarop ik stop. Het gaat over een beperkte periode van twee maanden. Belangrijk is ook dat in beide gemeenten alles op orde is. In Alblasserdam zal ik alleen de lopende zaken oppakken. Ik hoef bijvoorbeeld niet veel tijd in allerlei kennismakingsgesprekken te investeren, ook al om dat ik de gemeente goed ken."


Boete voor te hard rijden op A

ottoland • Een automobilist die te hard reed in Ottoland kreeg in de nacht van vorige week woensdag op donderdag een bekeuring. De politie controleerde de snelheid op de A en reageerde via Instagram op de snelheidsovertreding: ‘Ook ‘s nachts kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen.'