Gerrie Schaap op non-actief bij Woudrichem

woudrichem/regio • Gerrie Schaap, als hoofdtrainer op non-actief gesteld door Woudrichem, weet hoe het werkt in de voetballerij. “Het is wat het is”, reageert hij tamelijk nuchter op zijn plotselinge vertrek.

Het bestuur van voetbalvereniging Woudrichem maakte dinsdagochtend bekend de samenwerking met trainer Gerrie Schaap te hebben beëindigd. Bert Schouten neemt tot en met het einde van dit seizoen de taken van Schaap over.  Bij Woudrichem wil men het bij het door bestuurslid communicatie Sander de Brito Roque opgestelde persbericht houden. De topscheidsrechter uit het amateurvoetbal omschreef het ontslag van trainer Gerrie Schaap mooier dan ooit: ‘De voetbalclub Woudrichem heeft hoofdtrainer Gerrie Schaap vrijgesteld van zijn verdere werkzaamheden bij de club', liet hij via het bericht weten. "Ik heb daar eigenlijk niets aan toe te voegen”, is de reactie van voorzitter Hanno de Joode, die meteen aangeeft dat er voor eind februari geen nieuws over een trainer voor het volgend seizoen wordt verwacht.
Schaap zelf reageerde daags na zijn ontslag ontspannen. "Dit is de voetballerij, hè. Als je als trainer geen resultaten haalt, gaat er meestal iets gebeuren. Het is wat het is.”