• "Het vertrouwen is groot", ervaart SteDoCo-trainer Rick Adjei.
• "Het vertrouwen is groot", ervaart SteDoCo-trainer Rick Adjei. Foto: Rick den Besten

Met zege op FC Rijnvogels klimt SteDoCo naar de derde plaats

katwijk • In de uitbeurt tegen FC Rijnvogels boekte SteDoCo een prima overwinning. Net als in de thuiswedstrijd waren de mannen van trainer Rick Adjei te sterk voor de Katwijkers.

“We zijn heel blij met deze goede overwinning, toch een ploeg die vooraf dichtbij ons stond. Een echte zespuntenwedstrijd. Dat heb ik vooraf in de bespreking ook zo benoemd”, aldus Adjei na afloop in een bus vol zingende spelers op de terugweg naar Hoornaar. “Een soevereine overwinning. In de eerste helft ging het redelijk gelijkop. Rijnvogels had meer balbezit, maar qua kansen waren wij wel de bovenliggende partij. We kregen één goede mogelijkheid en ‘enkele goede kansen’ op serieuze kansen”, sprak de Gorcumse oefenmeester op bijna Cruyffiaanse wijze.

Op slag van rust was het raak. Een goede actie van Elvio van Overbeek, die met een rush van eigen helft pas bij de achterlijn de bal afleverde bij zijn aanvoerder Joran Schröder; 0-1. “In de rust heb ik mijn ploeg gewaarschuwd voor mogelijk een nog opportunistischer en met veel energie spelende tegenstander. De Katwijkse druk bleef uit, terwijl wij verzaakten om de wedstrijd in het slot te gooien. Sjaak Kuyper had de beste mogelijkheid op 0-2, maar miste een meter voor open doel. En toen kreeg Rijnvogels een minuut of tien het heft in handen. We gingen een paar keer door het oog van de naald, toen zij met hoge ballen en enkele corners best gevaarlijk werden.”

Verbeterpunt

De Alblasserwaarders overleefden de Katwijkse storm. “Wij namen het spel weer over. Maar in de nabespreking heb ik de die middelste tien minuten wel aangehaald. Duidelijk een verbeterpunt voor de komende wedstrijden en de rest van het seizoen”, oordeelde Adjei. In minuut 90 maakte invaller Everon Pisas aan alle twijfel een einde. “Met een sublieme actie. Twee keer kappen, naar binnen draaien en afronden.”

SteDoCo komt dus goed uit de winterstop en maakt zich op voor de week van de waarheid. Zaterdag komt Barendrecht op bezoek en een week later reist SteDoCo af naar Veenendaal om tegen koploper GVVV aan te treden. "Vandaag was ook al een belangrijke wedstrijd. De weken van de waarheid zijn vandaag al begonnen en eigenlijk net voor de winterstop thuis tegen DVS'33 al. Ik kijk er naar uit. Het vertrouwen is groot. Je voelt dat het elftal begint te staan. We hebben het zelf in handen en ‘gelukkig' hebben we al een mindere fase gehad. Daar hebben we van geleerd. En, laat ik het afkloppen, de ziekenboeg is leeg.”