Nieuw-Lekkerland en De Alblas op puntenjacht vanuit een verschillend perspectief


nieuw-lekkerland/oud-alblas • Na een winterstop van ruim een maand gaat de bal weer rollen bij de voetbalamateurs. Parallel daaraan neemt de spanning toe, zeker óók bij Nieuw-Lekkerland en De Alblas. Twee clubs met verschillende belangen en één gezamenlijk doel: zoveel mogelijk punten pakken.

Zaterdageersteklasser Nieuw-Lekkerland benutte het winterreces om zich fysiek en mentaal voor te bereiden op een marathonexercitie die moet gaan leiden tot handhaving in de eerste klasse C. Objectief gezien een uiterst lastige klus. Met Ronald Hulsbosch aan het roer moet echter niet worden uitgesloten dat Lekkerland toch nog het vege lijf gaat redden. De interim-trainer heeft 'de boel' in ieder geval goed aan de gang gekregen op het trainingsveld. "De energie spat er vanaf bij de jongens," stelt Hulsbosch vast. "Ze staan op scherp en willen alles geven voor goede resultaten. Ik heb vertrouwen in deze selectie. We gaan proberen om alsnog rechtstreekse handhaving af te dwingen. Lukt dat niet, dan moeten we ons via de nacompetitie uit de zorgen spelen."

Voor De Alblas lonkt in 3D de titel, met zeven punten voorsprong op de naaste achtervolgers Haastrecht en Meerkerk. De titel lonkt. "We speelden vorig seizoen misschien wel te vaak en te snel de lange bal", zegt trainer Maarten van Gastelen. "We voetballen nu verzorgder en geduldiger. Ook de komst van Walter Heijkoop en Bryan Jongeneel maakte ons sterker. Ik zie deze competitie een De Alblas dat stabiliteit toont. Natuurlijk, wij gaan vol voor de titel, daar hoef ik niet geheimzinnig over te doen. Als we op dezelfde voet door gaan is het een realistisch doel." Zaterdag wacht De Alblas de uitbeurt tegen Dilettant, typisch zo'n tegenstander die je zou kunnen onderschatten. "Dat zal bij ons niet het geval zijn. We staan op scherp."