• De nieuwe Streefkerk-trainer Ferry van Dijk.
• De nieuwe Streefkerk-trainer Ferry van Dijk. Foto: Rick den Besten

Ferry van Dijk is terug op Streveland: ‘Als het mij bevalt, solliciteer ik gewoon mee’

Nieuws

STREEFKERK/ALBLASSERDAM • De afgelopen 44 jaar stonden bij Ferry van Dijk in het teken van voetballen en nog eens voetballen. De verhuizing van zijn bedrijf Etepro was een mooie reden om een sabbatical te nemen. De in Hardinxveld-Giessendam opgegroeide trainer kreeg weer tijd voor zijn gezin. Maar toen Streefkerk net voor de kerst, door het plotselinge vertrek van trainer Pieter Lagendijk, aan de bel trok stapte Van Dijk in.

“Ik had natuurlijk gelezen dat Pieter was opgestapt, maar dat nieuwsfeit nam ik voor kennisgeving aan. Daar wilde ik mij niet mee bemoeien”, herinnert Van Dijk (50) zich nog goed. 

“Voor het eerst sinds jaren had ik met mijn vrouw en kinderen weer eens een kerstshow van Intratuin bezocht. Heerlijk. De verhuizing van ons bedrijf, dat ik met twee medecompagnons leid, ging uiteindelijk niet door. We zijn nu flink aan het verbouwen op de huidige locatie in Alblasserdam. Toen Streefkerk belde of in interesse had om het seizoen af te maken, heb ik overleg gevoerd. Op de zaak en uiteraard ook met mijn gezin.”