Afbeelding
Foto: Stock

Gemeente kondigt plan aan voor locatie Neerpolder in Giessenburg

Algemeen

GIESSENBURG • De gemeente Molenlanden verwacht dat er in het komende najaar een keuze gemaakt kan worden voor een plan voor de ontwikkeling van de voormalige sportzaal Neerpolder en de twee scholen in Giessenburg.

“Ons college wil graag deze kans benutten om door integrale benadering van de verschillende ontwikkelopgaven op deze locatie meerwaarde te creëren”, meldt de gemeente Molenlanden over de locatie Neerpolder. “Door slim samen te werken kan onnodige leegstand worden voorkomen, kunnen maatschappelijke voorzieningen beter worden benut en kosten voor renovatie of nieuwbouw worden beperkt. Er kan mogelijk ook meer ruimte ontstaan voor woningbouw.”

Met het vaststellen van de projectopdracht door het college wordt een start gemaakt met een scenariostudie, waarbij samen met belanghebbenden de mogelijkheden en onmogelijkheden van een integrale gebiedsontwikkeling worden verkend. 

Uitkomst van deze scenariostudie is een gezamenlijke ontwikkelrichting voor de twee scholen in Giessenburg, speeltuinvereniging Kindervreugd en woningbouw.