• De eerste activiteiten worden op 20 en 21 januari gehouden in het Carillon.
• De eerste activiteiten worden op 20 en 21 januari gehouden in het Carillon. Foto: Facebook Carillon

Nieuwe stichting: 'Samen in Lekkerland'

nieuw-lekkerland • Ming Chan en Linsey Schellaars uit Nieuw-Lekkerland hebben eind december 2022 Stichting Samen in Lekkerland opgericht, om inwoners meer met elkaar te verbinden en zo samen maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. 

Dit moet gebeuren ongeacht nationaliteit, etnische en religieuze achtergrond, levensopvattingen, leeftijd of wat voor verschil dan ook. Hun plan is simpel en vrij uniek te noemen: evenementen organiseren met als verbindend hoofdelement samen eten.

Dorpsfeestje
Op vrijdag 20 en zaterdag 21 januari worden de eerste activiteiten gehouden van Samen in Lekkerland. Dan zal het Carillon gebruikt worden als dorpshuis waar iedereen bij elkaar komt. Stichting Samen in Lekkerland organiseert op die dagen van 17.00 tot 22.00 uur een dorpsfeestje. Er worden maaltijden geserveerd en er zijn diverse activiteiten voor jong en oud.
Stichting Samen in Lekkerland wil mensen met elkaar laten verbinden en initiatieven die er al zijn in het dorp de aandacht geven die ze verdienen. Een aantal verenigingen en stichtingen uit het dorp krijgt deze avonden de kans om zich kort op een podium te presenteren. Naast het werven van nieuwe leden en vrijwilligers, kunnen zij daarna ook interessante nieuwtjes en leuke verhalen uit hun organisatie vertellen.    

Tijdens het dorpsfeestje wordt een rijkgevulde nasi met kipsaté geserveerd voor 3 euro. Daarnaast wordt voor slechts 1 euro per stuk een bolletje ijs, een drankje of een extra stok kipsaté geserveerd.  
Het gaat Stichting Samen in Lekkerland om de gezelligheid en de verbinding. Daarom wordt deelname zo laagdrempelig mogelijk gehouden. Bij het aanmelden kan er ook een extra maaltijd gereserveerd worden voor iemand die het financieel niet breed heeft. Ook op die manier wil de stichting zoveel mogelijk inwoners de gelegenheid geven om mee te eten. In het Carillon kunnen maximaal 250 dorpsgenoten tegelijkertijd verwelkomd worden. Daarom zijn de maaltijden uitsluitend beschikbaar op bestelling via de website. Wie later op de avond aanschuift zonder reservering, is echter ook van harte welkom. Men kan dan ter plaatse informeren naar de mogelijkheden.

Aanmelden en reserveren kan via de website https://SameninLekkerland.nl. Wie er niet uitkomt op de website kan ook contact opnemen via vragen@sameninlekkerland.nl of 085-0090584 (tussen 08.00 en 22.00 uur).