• Manoah de Groot won de spannende strijd in de B-klasse.
• Manoah de Groot won de spannende strijd in de B-klasse. Foto: Jan de Bruin

Zware strijd in Groot-Ammers

groot-ammers • De wintercompetitiewedstrijd van RC Jan van Arckel voor cyclocrossers en MTB'ers is zaterdag in Groot-Ammers gewonnen door Ruben Nederveen (A-categorie) en Manoah de Groot (B-categorie).

Het parcours zag er ogenschijnlijk snel uit, maar de schijn bedroog. De deelnemers spraken van de zwaarste wedstrijd in de wintercompetitie tot nu toe. De regen had de ondergrond nat en klef gemaakt en dat gaf een zuigen effect op de banden. Bij het draaien en keren tegen de schuinte van de dijk ging menig renner onderuit. Het zorgde voor een spannende strijd met verrassende uitslagen.

A-klasse – licentiehouders (25 deelnemers): Al snel werd duidelijk dat Ruben Nederveen de sterkste was. Onbedreigd reed hij naar winst met ruim een minuut voorsprong.
B-klasse (Recreanten) – 56 deelnemers: Bij de recreanten een prachtige strijd tussen de klassementsleiders Pieter van der Sluijs, Nijs den Besten en Manoah de Groot. Ze gaven elkaar geen centimeter ruimte. Uiteindelijk meldde Manoah de Groot zich als eerste aan de finish.
B-Masters (Recreanten +45 jr) - 63 deelnemers: Op de zware ondergrond voelde Rien van der Dussen zich duidelijk beter thuis. Hij won met grote voorsprong. Pieter Wonink werd tweede en Bert Pesselse is na een blessure weer helemaal terug met een mooie derde plaats.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 21 januari rondom de Slingelandse Plassen in Goudriaan.