'Morele opkikker die we goed kunnen gebruiken'

gorinchem/ottoland • VVAC reikte verrassend tot de kwartfinale van het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Cup, waarin de latere winnaar GJS -enigszins geflatteerd- met 5-0 te sterk was.

“We hebben verloren van een beter en vooral makkelijk voetballende tegenstander. De automatismen zaten er beter in dan bij ons. Logisch, want wij hebben hooguit een halve training besteed aan dit toernooi”, aldus VVAC-trainer Maarten de Bruijne. “In de poulewedstrijden tegen Sleeuwijk en HSSC’61 deden we het goed. Tegen SVS’65 was het al wat minder, maar genoeg voor een punt en de groepswinst. Toch kijk ik, ondanks de uitschakeling, tevreden terug. In ieder geval hebben we de laatste competitiewedstrijd tegen Ameide nu een morele opkikker weten te geven. Daar waren we met z’n allen goed ziek van.”
Het komende trainingskamp in Limburg is ook goed voor de moraal. “En dan op naar belangrijke potjes tegen SC Everstein en Dilettant.”

Dan zal ‘good-old' Lars Coerts er niet meer bij zijn. "Nee, dan speel ik weer met mijn vrienden in het vijfde. Wij moeten proberen om Peursum 5 van de titel af te houden. Maar eerst genieten van dit prachtige evenement. Toen de selectie mij via de app vroeg om mee te doen, heb ik niet lang getwijfeld. Tegen zoiets fantastisch zeg je geen nee.”