• Vreugde en verdriet in één beeld gevangen.
• Vreugde en verdriet in één beeld gevangen. Foto: Rick den Besten

Zinderende apotheose in Proxsys Cup: 'We waren er zo dichtbij...'

gorinchem/regio • Het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Cup kreeg zaterdagavond een heerlijke apotheose. GJS en Arkel hielden elkaar in evenwicht (3-3), zodat shoot-outs de beslissing moesten brengen. Arkel kwam maar liefst driemaal op matchpoint, maar na de tiende shoot-out stond GJS met de Cup in handen. 

Arkel had in de kwartfinale enige ervaring opgedaan  met het nemen van shoot-outs. Corné van Horik zette Arkel op voorsprong. In de laatste en derde shoot-out schoot topscorer Ben Vissers GJS langszij. De spanning steeg met de volgende shoot-outs, die om en om genomen werden. Remco de Bruijn benutte nummer 9 en toen Dylan Verschoor miste, was het gedaan met de Arkelse dadendrang.

“Je bent een winnaar als je in de finale staat”, gilde speaker Henry Wessels. Robert Scheurwater dacht daar heel anders over. “Een vervelende opmerking, daar werd ik niet zo vrolijk van. Je wilt winnen en we waren er heel dichtbij. Het is niet anders. De pijp was wel behoorlijk leeg en dan valt het juist niet mee om shoot-outs te nemen. In acht seconden is het heel lastig om een goal te maken. Ik schoot recht op de koker van Raymon de Haan, tien centimeter opzij en we hadden gewonnen. In de wedstrijd ging het redelijk gelijkop, het werd een leuke wedstrijd waar we vooraf op hadden gehoopt.”
Arkel-coach Leon Elands: "Ik ben ontzettend trots op mijn spelers en dat mogen ze ook op zichzelf zijn. We hebben er met GJS een mooie finale van gemaakt. We hadden drie matchpoints en dan is het wel zuur als je uiteindelijk verliest. Je koopt er namelijk niets voor. En nu heb ik onnoemelijk veel trek in een biertje, dat gaan we doen ook.”

Tekenend

Quincy Bartens kon het nog niet geloven. "Ik kan bijna niet meer op mijn benen staan en had nauwelijks nog kracht om een shoot-out te nemen. Ik nam ook nu mijn verantwoording, net als met penalty's op het veld. Jari van Baalen is een van mijn beste vrienden en juist tegen hem had ik wel willen scoren. Dat is dus niet gelukt, maar we hebben wel gewonnen.”
GJS-aanvoerder Sjors Hendriks genoot niet minder. "Vier jaar geleden wonnen we hier voor het laatst, toen tegen Heukelum. Destijds ook met Quincy Bartens, Raymon de Haan en Rob van den Boom. Deze basis werd nu aangevuld met jonge spelers en dat is tekenend voor een vereniging als GJS. De jeugd krijgt de kans om zich te bewijzen in een volle Oosterbliek. Prachtig toch?!”