Online cursus over mantelzorg bij dementie

molenlanden • Steunpunt Mantelzorg Molenlanden verzorgt vanaf 7 februari de cursus ‘Vasthouden en Loslaten… Mantelzorg bij dementie’. 

Deze onlinecursus is speciaal voor iedereen die zorgt voor of woont met iemand met (beginnende) dementie of vermoeden van dementie. Het doel van deze cursus is het voorkomen van (beginnende) overbelasting en specifieke tips en ondersteuning bieden in de zorgsituatie. Tijdens zes bijeenkomsten krijgt men informatie over (omgaan met) dementie. Daarnaast is er ruimte om ervaringen te delen en onderling tips uit te wisselen

Data: 7 en 14 februari, 7 en 14 maart, 4 en 11 april. De online bijeenkomsten duren van 13.30 tot 15.30 uur. De cursus is gratis. Aanmelding: info@welzijnmolenlanden.nl of 085-0066089. Meer informatie: www.welzijnmolenlanden.nl.


Online cursus over mantelzorg bij NAH

molenlanden • Op 6 februari begint de cursus ‘Vasthouden en Loslaten… Mantelzorg bij niet aangeboren hersenletsel (NAH)’. Deze onlinecursus is voor mantelzorgers en betrokken naasten van iemand met niet aangeboren hersenletsel.

Tijdens zes bijeenkomsten krijgt men bijvoorbeeld tips hoe om te gaan met de situatie en anderen te betrekken bij de zorg. Ook wordt besproken hoe men zelf voldoende energie over kan houden en waar men terecht kan als er meer hulp nodig is. Daarnaast is er ruimte om ervaringen te delen en onderling tips uit te wisselen.
Voor meer informatie of aanmelding: Steunpunt Mantelzorg Molenlanden via 085-0066089 of info@welzijnmolenlanden.nl. Meer informatie is te vinden op
www.welzijnmolenlanden.nl.