• De elektrische deelauto in Giessenburg; een Renault.
• De elektrische deelauto in Giessenburg; een Renault. Foto: Aangeleverd

Lancering van autodeel-initiatief

giessenburg • Sinds begin december staat de eerste elektrische deelauto ‘OnzeAuto’ in Giessenburg. Bewoners die deelnemen aan het initiatief Samen Slim Rijden Giessenburg kunnen de Renault Megane-E gebruiken. De auto is daarmee het eerste autodeel-initiatief dat in Molenlanden is gestart.

Op 21 januari om 11.30 uur wordt de deelauto feestelijk gelanceerd op het Tilplein in Giessenburg. Iedereen kan dan de auto van binnen en buiten bekijken en kan ook terecht met vragen over het concept, de werking van de app en de abonnementen. Samen Slim Rijden Molenlanden is een samenwerking van Stichting Duurzaam Molenlanden en OnzeAuto, waarmee zij duurzaam autorijden toegankelijk maken voor bewoners en organisaties. Door samen gebruik te maken van één elektrische auto dragen de deelnemers niet alleen bij aan een sterk verminderde uitstoot van CO2 en stikstof, maar besparen zij ook veel geld. Deelnemers kunnen met een app op hun mobiele telefoon de auto reserveren, openen en sluiten. Ook de betaling gaat eenvoudig via deze app.

Belangstellenden kunnen hun interesse laten weten door naar de feestelijke lancering op 21 januari te komen, om 11.30 uur het Tilplein in Giessenburg. Meer informatie is te vinden via www.onzeauto.com/samenslimrijden/giessenburg.