Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Eerste officiële wedstrijd op nieuw MTB-parcours bij Slingelandse Plassen

Algemeen

GOUDRIAAN • Stichting Slingelandse Plassen rondde onlangs de eerste fase van het nieuwe MTB-parcours af. Zaterdag 21 januari is er de eerste wedstrijd.

Het is daarmee opnieuw een tastbaar resultaat van de samenwerking tussen vissers, natuurbeschermers, wielrenners en andere partijen die samen de Stichting Natuur- en Recreatiegebied Slingelandse Plassen vormen. 

Zaterdag 21 januari vindt de officiële inwijding plaats. Dan wordt er een wedstrijd van de wintercompetitie van wielerclub Jan van Arckel gereden. De baan is nog niet af. Er volgen nog twee fases om het parcours verder uit te breiden. Voor de eerste fase is de toestemming van Waterschap Rivierenland al binnen en verwacht de stichting binnenkort groen licht te krijgen. 

Natuurwerkdag
Zaterdag 14 januari is er daarnaast de eerste natuurwerkdag van 2023. Lid van de beheergroep Aart de Jong: “We starten om 8.30 uur en voor eten en drinken wordt gezorgd. Hoe lang iemand aanwezig is, bepaalt de vrijwilliger zelf.”

De andere twee natuurwerkdagen staan gepland voor zaterdag 11 februari en zaterdag 11 maart.

Een interview met Aart de Jong en Sjoerd Veerman, voorzitter van de Stichting Natuur- en Recreatiegebied Slingelandse Plassen, staat komende donderdag in Het Kontakt.