Overlast jongeren

Beste Burgemeester,
Helaas hier voor de zoveelste keer een bericht van mij. Ik had eigenlijk gehoopt dat het niet meer nodig was na de vele gesprekken die zijn gevoerd met de gemeente en de politie. Na vele jaren van vernielingen, (doods)bedreigingen, (zware) mishandeling, diefstal, drugsoverlast, geluidsoverlast en beledigingen is tijdens Oud en Nieuw en de dagen ervoor weer gebleken dat er eigenlijk niets is veranderd ondanks eerder gemaakte afspraken.

Om en nabij het Fortuijnplein zijn meerdere ruiten gesneuveld, er is 3 dagen lang bewust zwaar illegaal vuurwerk afgeschoten richting omwonenden en winkelend publiek. Zelfs naar een bejaarde vrouw van 79 met een rollator. Gelukkig is ze beschermd door omstanders. Een meneer die er wat van zei is door de groep gelijk terug in z’n auto geduwd en bedreigd.
En helaas alles door hetzelfde groepje jeugd die bij gemeente en politie bekend is en die niet alleen rond de jaarwisseling maar wekelijks zorgen voor overlast in de gehele regio. Er zijn tientallen meldingen gedaan door verschillende mensen uit de buurt. De afgelopen jaren zijn er honderden meldingen gedaan. Echter de gemeente wijst naar de politie en de politie zegt er alles aan te doen maar heeft geen capaciteit. De jeugdwerkers komen en gaan en gesprekken met de betreffende ouders helpen niets. We komen op deze manier geen steek verder. Ik zal dit bericht ook delen in de hoop dat het eindelijk een keer de verdiende aandacht krijgt.

Met vriendelijke groet,
Wilbert Ooms, Groot-Ammers