'Inwoners willen meer betrokken worden'

molenlanden • Veel inwoners van Molenlanden staan ervoor open om meer betrokken te worden bij gemeentelijke projecten. Dat stelt wethouder Johan Quik op basis van een onderzoek naar participatie. 

Een kleine zeshonderd Molenlanders deden aan dit onderzoek mee. Het merendeel van deze groep, 78 procent, had nog niet eerder samengewerkt met de gemeente. Van de deelnemers geeft 42 procent aan graag meer betrokken te willen worden. 

Een groot aantal, zo concludeert wethouder Quik in een brief aan de gemeenteraad, met kansen om stappen te zetten. ‘Het laat een groot opwaarts potentieel zien. Met een aantal verbeteringen aan de manier van participeren, kan het sentiment sterk verbeteren.’

In het eerste kwartaal van 2023 neemt de wethouder de raad mee in het verdere traject en de resultaten van het onderzoek naar het meten van participatie.


Rijbewijskeuringen CBR in Meerkerk

meerkerk • Een medische keuring voor het verlengen van het rijbewijs is nodig wanneer iemand 75 jaar of ouder is, wanneer iemand een groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of wanneer iemand om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR. Automobilisten kunnen zich via RegelZorg Rijbewijskeuringen in Fysiocentrum Meerkerk op woensdag 18 januari medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen 55 euro.Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is de prijs 70 euro.

Een afspraak voor het spreekuur kan uitsluitend gemaakt worden via RegelZorg op www.regelzorg.nl of tijdens kantooruren via de afsprakenlijn op telefoonnummer 088-2323300.