• De huurders zijn blij met de zonnepanelen.
• De huurders zijn blij met de zonnepanelen. Foto: Ad van Wingerden

Start zonnepanelen huurwoningen

streefkerk • Met het plaatsen van zonnepanelen op huurwoningen in Streefkerk is Lek en Waard Wonen begonnen met een volgende stap in het verduurzamingsproces. 

Tijdens een eerder gehouden voorlichtingsavond in dorpshuis De Vijf Lelies te Streefkerk zat de zaal vol met huurders en leden van de Huurdersorganisatie. Vervolgens tekenden ruim negentig procent van de huurders de overeenkomst waarmee ze akkoord gaven om zonnepanelen te plaatsen. Binnenkort schrijft de woningcorporatie een volgende kern in het werkgebied (Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland, Streefkerk, Groot-Ammers, Nieuwpoort en Langerak) aan met het aanbod om zonnepanelen te plaatsen. 

Huurders van Lek en Waard Wonen krijgen hiermee de mogelijkheid om zonnepanelen te laten plaatsen op hun huurwoning. De woningcorporatie heeft als doelstelling om zoveel mogelijk huurwoningen binnen haar bezit die hiervoor geschikt zijn te voorzien van zonnepanelen.

Naast het leggen van zonnepanelen heeft Lek en Waard Wonen haar bezit voorzien van zolder-, spouwmuur- en vloerisolatie. Bij het bepalen van het aantal zonnepanelen op de daken is rekening gehouden met de toekomst. ‘De verwachting is dat het gebruik van gas steeds verder gaat afnemen. De zonnepanelen leveren voor de huurders in ieder geval een forse besparing van energiekosten op', stelt de woningcorporatie.