Omar Boulamhayan eerste aanwinst SteDoCo

hoornaar • SteDoCo heeft Omar Boulamhayan vastgelegd voor volgend seizoen. De 24-jarige verdediger komt over van zondagderdedivisionist GVV Unitas. Boulamhayan, geboren en getogen in Gorinchem, doorliep de jeugdopleiding van Willem II, Brabant United en FC Den Bosch. De afgelopen seizoenen behoorde hij tot de selectie van Unitas. SteDoCo scoutte Omar Boulamhayan  op basis van met name zijn winnaarsmentaliteit en drive. Hij is SteDoCo’s eerste versterking voor het seizoen 2023-2024.


De Zwerver buigt in verlenging voor Papendrecht

papendrecht • Papendrecht heeft vrijdagavond de 3 Rivieren Cup gewonnen. In de finale werd De Zwerver, na verlenging, met 4-2 verslagen. Papendrecht en De Zwerver hadden zich als poulewinnaars voor de eindstrijd geplaatst. De Kinderdijkers namen een 0-2 voorsprong, maar nog in de reguliere speeltijd kwam Papendrecht terug tot 2-2. In de verlenging maakte de koploper van de 2e klasse H het vervolgens af. Het deelnemersveld (De Alblas zegde af) bestond verder uit Wieldrecht, Pelikaan, Drechtstreek, Groote Lindt, VVGZ en Pelikaan O23.


Thijs Wemmers 29e in WB-cross

gavere/bleskensgraaf • Jan van Arckel-junior Thijs Wemmers uit Bleskensgraaf is op het modderige en zware wereldparcours (cyclocross) in het Belgische Gavere 29-ste geworden.


Henk Boot slaat aanval van Jaco Vonk af

giessenburg • In de schaakcompetitie van SC Giessen en Linge heeft koploper Henk Boot een aanval van naaste belager Jaco Vonk afgeslagen. De partij eindigde in remise, met de constatering dat Boot geen moment in gevaar is geweest.

Hans Karelse veroverde de derde plaats door een overwinning op Louis Rutgers. Bert van Hees drong de top-10 binnen dankzij een zege op David Carlsson. Henry Houweling bleek niet opgewassen tegen de aanvalslust van André van Wingerden.

Overige uitslagen: Chris Tromp-Christian Boudewijn 0.5-0.5; Jan Post-Rob van Driel 0.5-0.5; Johan Vroege-Huig Visser 0.5-0.5; Mattias Stok-Bert van Geldere 1-0; Chris van Wieringen-Wim Rietveld 0-1.


Hardinxveld en De Boon verlengen

hardinxveld-giessendam • Theo de Boon zal ook volgend seizoen hoofdtrainer zijn van zaterdagderdeklasser Hardinxveld. "Beide partijen zijn uiterst tevreden over de hernieuwde samenwerking en hopen zo de inslagen weg op alle facetten verder uit te breiden”, laat Hardinxveld-voorzitter Michel Helmink weten.