• Een gelijkspel tegen SVS'65 was voor VVAC voldoende voor een plek in de kwartfinales.
• Een gelijkspel tegen SVS'65 was voor VVAC voldoende voor een plek in de kwartfinales. Foto: Rick den Besten

VVAC kwartfinalist, Arkel ook kansrijk

gorinchem/regio • GJS en VVAC spelen hierin donderdagavond tegen elkaar. De overige vijf kwartfinalisten zijn woensdagavond bekend geworden, te laat om nog mee te kunnen nemen in deze uitgave. 

Het populaire toernooi, met elke avond een volle Oosterbliek, is actueel te volgen op onze website: www.regio-voetbal.nl.

Poule des doods

Van de ploegen uit het verschijningsgebied van Het Kontakt-Alblasserwaard lag ook ASV Arkel na twee pouleduels op kwartfinalekoers. Na twee gewonnen wedstrijden had Arkel gisteravond tegen het Raptim van publiekslieveling Mohamed Boukrouche voldoende aan een gelijkspel.

Poule A was met recht de groep des doods. Titelverdediger en favoriet SVW sneuvelde, Almkerk pakte verrassend de poulewinst.

Poule B was soeverein voor GJS. SV Meerkerk verzekerde zich van deelname volgend jaar door in hun laatste duel knap met 5-0 van Heukelum te winnen.

Chagrijn

In poule C overtuigde VVAC met winst op Sleeuwijk en HSSC'61 (8-0) en een gelijkspel tegen het zich met hand en tand verzettende SVS'65. Wellicht dat de Ottolanders hiermee het chagrijn van de laatste competitieronden van zich af hebben gespeeld. Sleeuwijk behoorde dinsdagavond nog tot de twee beste nummers twee, evenals Asperen.

Finale-avonden

Alle andere beslissingen in de poules zijn woensdagavond gevallen. ASV Arkel had dus de beste papieren in poule D, waarin Schelluinen en Peursum gisteren streden om 'lijfsbehoud', oftewel het ontlopen van de laatste plaats.

Kozakken Boys lag op pole position in poule E. Voor Ameide dreigde loting om volgend jaar weer mee te mogen doen, al kan een overwinning op Vuren die situatie zomaar hebben veranderd.
BZC'14 had het, na de overwinning op Unitas, verrassend in eigen hand in poule E. Maar met Hardinxveld als tegenstander zal het geen appeltje-eitje zijn geweest.

Hoe dan ook is het een toernooi waarin aardig wat gevestigde namen al in de poulefase sneuvelen. De kwartfinales staan voor donderdag 5 januari op de rol, de halve finales voor vrijdag 6 januari en de finale voor zaterdag 7 januari. Voor de drie finale-avonden is kaartverkoop van toepassing.