Smeltkaasbedrijven kopen Kasi Food

woerden • Smeltkaasbedrijven St. Paul en ERU slaan de handen ineen om Kasi Food over te nemen. Dit bedrijf, dat eveneens actief is in de productie van smeltkaas, is nu nog onderdeel van Lekkerkerker Food. 

Voor de overname zijn St. Paul en ERU een strategisch partnership aangegaan. Het doel is om schaalvoordelen te realiseren in de inkoop en productie. Bovendien heeft de combinatie een grote afzetmarkt onder foodservice-bedrijven die veel gebruikmaken van smeltkaas, zoals restaurants. Ook hebben de bedrijven samen veel industriële afnemers van kaasingrediënten voor de productie van allerlei soorten kaassnacks.
St. Paul, een familiebedrijf met vestigingen in Nederland en België, heeft met zijn hoge kwaliteit en efficiënte productie een solide reputatie opgebouwd als producent van smeltkaas voor de business-tot-businessmark. ERU is opgericht in 1824 en sindsdien gevestigd in Woerden. Met merken zoals ERU Goudkuipje heeft ERU een plekje aan tafel veroverd bij vele consumenten. Kasi Food uit Lopik is gespecialiseerd in het produceren van roomkaas, smeltkaas en veganistische kaasproducten.

Door de overname vergoten St. Paul en ERU hun gezamenlijk marktaandeel en ontstaat de grootste Europese producentensamenwerking op het gebied van smeltkaas.