• Sportlust '46 kijkt alweer uit naar volgend seizoen.
• Sportlust '46 kijkt alweer uit naar volgend seizoen. Foto: Arie Verhagen

GVVV-uit kantelpunt in jaar Sportlust '46

woerden • Na een uitstekende eerste seizoenshelft, kwam de laatste twee maanden bij Sportlust '46 de klad er in. Daardoor wordt er enigszins teleurgesteld teruggekeken op het afgelopen seizoen, maar is het vertrouwen nooit ver weg in aanloop naar het nieuwe jaar. 

Een weekje IJsland heeft aanvaller Wessel Meiring nog in het verschiet voordat hij alweer op de eerste training van de Woerdenaren wordt verwacht. De vakantie is voor de ploeg niet van lange duur, maar echt erg vindt Meiring dat ook niet. "De eerste twee weken zijn altijd fijn om niet met voetbal bezig te zijn, maar daarna krijg ik er weer snel zin in. Ik houd ook niet van stil zitten, dus ik zal ook zeker fit bij de eerste training verschijnen." 

Fitheid

En daar snijdt Meiring gelijk een cruciaal punt aan. Juist de fitheid was een punt van aandacht in de laatste maanden van het seizoen. "Als je de uiteindelijk de kampioen ACV zag. Dan zit dat goed in elkaar, maar zij waren ook heel fit en maakten veel meters voor elkaar. Ik ga in ieder geval met goede moed naar het komende seizoen. Fitheid is makkelijker op orde te krijgen dan dat we aan de speelwijze moeten sleutelen." 

Uiteindelijk was het duel met GVVV het kantelpunt van het seizoen. In Veenendaal gingen de Woerdenaren met maar liefst 6-0 onderuit, terwijl ze op dat moment nog meestreden om het kampioenschap. "Tot dat moment was het van onze kant echt top. Daar hadden we een totale off-day. Het ergste was nog dat bleek dat dit geen incident was, maar dat het de weken daarna ook niet lukte. We zijn daarna niet alleen minder gaan scoren, maar kregen ook meer tegendoelpunten te verwerken." 

In de winterstop werd op trainingskamp onder de Spaanse zon nog uitgesproken dat het elftal serieus mee zou kunnen gaan doen om de prijzen. "Er zat zoveel in de groep. We waren echt goed bezig en iedereen zat lekker in zijn vel. Maar goed, ik heb voor komend jaar wel het vertrouwen dat dit weer zou moeten lukken." 

Breder

De selectie is ook een stuk breder, vindt Meiring die doelt op het aantrekken van Groothusen, maar ook Wesley Muit en Redouan Hazzat. "De concurrentie gaat het komende jaar omhoog en dat is alleen maar goed. Daarnaast blijft vrijwel iedereen die in de basis heeft gespeeld dit jaar. De aanwinsten kunnen ook wat extra's gaan brengen", zo kijkt de aanvaller alweer uit naar het volgend seizoen. 

Nik Mandemakers