Afbeelding
Foto: aangeleverd

Kat Bella al twee jaar in het asiel

woerden • Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. zoekt een nieuw thuis voor kat Bella, die al twee jaar in het dierenasiel verblijft. 

Bella kwam in maart 2019 in het asiel terecht en bleek al snel anders dan andere katten. Mensen vonden haar eng en onaardig, waardoor haar gedrag moeilijk te begrijpen was. Ondanks deze uitdagingen zag de stichting potentie in Bella en begon actief te zoeken naar een geschikt thuis. Helaas moest Bella twee keer terugkeren vanwege haar onvoorspelbare gedrag. 

Trauma

Om Bella's gedrag beter te begrijpen, raadpleegde de stichting een gedragsdeskundige. Die concludeerde dat Bella een lieve kat is met een trauma. Handbewegingen veroorzaken veel stress bij haar. Met aandacht en een socialisatieplan werken de verzorgers nu samen met Bella aan haar herstel. Met een toegewijd team begon de training van Bella, met behulp van een speciale Bella-box vol speeltjes en snoepjes. Bella boekte grote vooruitgang in ontspanning en comfort zonder opdringerige handen. Haar angstige uitdrukking maakte plaats voor vriendelijkheid. Het spelen en stappenplan werden geleidelijk uitgebreid. Nu zoekt de stichting naar die ene speciale persoon die Bella het vertrouwen kan geven en samen met haar wil werken aan verdere socialisatie. Meer informatie is te vinden op de website van de stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o.