zaterdag 10 juni

Parkinson Café
09:30-12:00, Harmelen, InteraktContour (voorheen Boogh), Hendriklaan 7
Deze bijeenkomst heeft als titel 'BEWEEG!'. Tijdens deze ochtend krijgen deelnemers de mogelijkheid om in workshops kennis te maken met verschillende sport- en beweegactiviteiten die worden aanbevolen voor mensen met de ziekte van Parkinson. Het advies is om makkelijke kleding aan te trekken. Opgeven kan via de website.
www.parkinsoncafe-woerden.nl

IVN Slootjesdag
11:00-15:00, Kamerik, biologische boerderij De Beekhoeve, Van Teylingenweg 172
Onder begeleiding van IVN-natuurgidsen worden de kinderen van 4 tot 12 gestimuleerd om lekker te gaan ‘scharrelen’ langs de oevers van het water. Meedoen is gratis en aanmelden is niet nodig. Er zijn meerdere rondes per dag en een ronde duurt circa één uur. De gidsen nemen deelnemers mee in de wondere wereld vol bootsmannetjes, kokerjuffers en schaatsenrijders. Vergeet bij deze activiteit ook vooral niet om laarzen aan te trekken.

Bravour Shantyfestival
11:30, Woerden, binnenstad
16e editie van het Bravour Shantyfestival. Op vier podia vinden optredens plaats van elf zeemans- en shantykoren uit alle windstreken. Het festival begint om 11.30 uur met een optreden van Koor Bravour. Vanaf 12.00 uur klinkt er op pleinen en in straten shantymuziek. Een kritische jury gaat alle deelnemende koren bekijken en beluisteren, om aan het einde van de dag (rond 17.15 uur) de felbegeerde publieksprijs uit te reiken aan het koor dat zich het beste heeft weten te presenteren. Daarbij worden niet alleen de muzikale kwaliteiten beoordeeld maar ook de uitstraling en interactie met het publiek. Wat deze editie van het festival speciaal maakt is dat Koor Bravour eind april met medewerking van Cultuur Platform Woerden haar vierde cd/usb met de titel 'Toujours Bravour' heeft uitgebracht. Tijdens het festival zullen veel nummers van dit album live ten gehore worden gebracht. De toegang is gratis. Het volledige programma is te vinden op www.bravour.nl.

Openstelling begraafplaats
13:00-15:00, Woerden, algemene begraafplaats, Hoge Wal
Gidsen van Het Gilde Woerden zijn aanwezig voor het geven van informatie over deze historische plaats, waar vele bekende en minder bekende Woerdense families uit de afgelopen twee eeuwen begraven liggen. Er is een compleet register, met alle namen van mensen die er hun laatste rustplaats kregen, in te zien. In de bijgebouwtjes is een kleine expositie ingericht met wetenswaardigheden over de historie van de begraafplaats. De toegang is gratis.

Signeersessie
14:00-16:00, Woerden, boekhandel De Kler, Voorstraat 89
Signeersessie met filosoof Marcia van Oploo en psychotherapeut Leslie Gerkema. Ze zullen twee boeken signeren: het gedichtenboek Zinnen met Spelen en de technothriller MeVersum. Beide auteurs hebben eerder een succesvolle boekpresentatie gehad en bieden nu een nieuwe kans om in gesprek te gaan over identiteit en Kunstmatige Intelligentie (AI). Zinnen met Spelen is een autobiografische roman in dichtvorm, terwijl MeVersum op indringende wijze de grenzen tussen mensen en AI verkent, met hedendaagse thema's en onverwachte verbanden.

maandag 12 juni

Kennismaken met tekenen
14:00, Woerden, Samen sterk huis, Wilhelminaweg 12
Workshop tekenen met Roel van der Bij. Tijdens deze workshop kunnen deelnemers op een ontspannen manier creatief bezig zijn en even de zorgen vergeten. Aanmelden is vereist en kan telefonisch, per e-mail of in het Samen Sterk Huis.  

woensdag 14 juni

Orgelconcert in Petruskerk
12:00, Woerden, Petruskerk, Kerkplein 5
Annerieke van den Broek en Thirsa Brokking geven een concert op het Bätz-orgel van de Petruskerk. Beide dames studeren hoofdvak orgel aan het Utrechts Conservatorium bij Reitze Smits. Ze hebben een programma samengesteld met onder meer werken van Johann Sebastian Bach en Georg Muffat. Bovendien spelen ze een vierhandige compositie van Thomas Tomkins. Het concert duurt ongeveer 30 minuten en is gratis toegankelijk. Wel is er een collecte.

Geldbingo bij VEP
19:00-22:30, Woerden, kantine VEP, Waardsedijk 25
Er zijn veel geldprijzen te winnen. De hoofdprijs is 400 euro contant. Boekjes zijn te koop vanaf 27,50 euro en meedoen aan de (losse) superronde kan vanaf 3 euro. Er wordt gespeeld met Kien blok 1-90. De kantine gaat om 19.00 uur open en de bingo start om 20.00 uur. De keuken is ook geopend tijdens de bingo.

Voorjaarsconcert
20:00, Kamerik, De Cope (Atrium), Berkenlaan 53
Het fanfareorkest Nieuw Leven zal een gevarieerd programma ten gehore brengen, met onder andere bekende melodieën zoals Ladada van Claude en muziek van Amy Winehouse, Eric Clapton, Robbie Williams en de Beatles. Dirigent Herman Wiegers leidt het orkest met enthousiasme. Toegang is gratis.