• Optreden van vorig jaar langs de Singel in Woerden.
• Optreden van vorig jaar langs de Singel in Woerden. Foto: Thomas Sohilait

Gluren bij de Buren in 44 tuinen

woerden • Maar liefst 44 tuinen in Woerden, Harmelen, Kamerik en Linschoten veranderen op zondag 2 juli in tijdelijks theaters tijdens het amateurkunstfestival Gluren bij de Buren.

De hoeveelheid deelnemende tuinen ligt ver boven de verwachtingen van de organisatie. Die heeft inmiddels een mooi programma samen kunnen stellen, met een grote verscheidenheid aan podiumkunstenaars. "Wij zijn erg trots op het programma, en wij geloven dat alle bezoekers echt een leuke dag gaan hebben", vertelt Mark van Leeuwen. 

Er zijn optredens van jazzmuzikanten, pop- en folkbands, maar ook van a capella koren en cabaretiers. Alle optredens zijn te bezoeken op basis van een vrijwillige bijdrage. Reserveren is niet nodig. De optredens duren maximaal 30 minuten, de fanatiekeling kan op deze manier wel zeven optredens bijwonen. Bezoekers kunnen op de website een route uitstippelen om te printen of te delen met vrienden, familie en buren. Gluren bij de Buren is van 13.00 tot 18.00 uur. Het hele programma is te vinden op www.glurenbijdeburen.nl/programma/woerden. 

Buurtzorg en Philadelphia Zorg werken mee aan het festival. Gluren bij de Buren wordt gesponsord door Gevaert Makelaars Woerden en Albert Heijn Woerden en krijgt subsidie van CultuurPlatform Woerden en het VSB Fonds Woerden.