• Mirte Damen.
• Mirte Damen. Foto: Carla Vermeend

Column Mirte Damen: Gluren bij de Buren

Nieuws

Het is bijna tijd voor de Gluren bij de Buren Zomereditie! Dus pak je agenda en zet zondag 2 juli erin want dan veranderen 44 tuinen in Woerden in een openluchttheater. Er zijn 132 optredens tussen 13.00 en 18.00 uur. 

Gluren bij de Buren is een gratis festival. En u mag natuurlijk altijd wel een dikke fooi geven. Tijdens Gluren bij de Buren treden beroeps- en amateurmuzikanten & kunstenaars op en verwelkomen gastvrije hosts de hele wijk. In 23 gemeenten verspreid door heel Nederland kun je genieten van cultuur in de tuin. De veranda is het podium, de loungesets staan uitgestald voor publiek. Wees welkom. Stippel vanaf nu jouw route uit, langs cabaretvoorstellingen op dakterrassen, improvisatietheater in postzegeltuintjes of jazzbands in historische hofjes. Kijk hiervoor op glurenbijdeburen.nl. 

Zo speelt daar bijvoorbeeld WUM op de Prof. Gerbrandylaan 9 in Woerden. Daar wordt u welkom geheten door: Marlien & Wouter. WUM speelt Muziekjes van van alles. Ze spelen de liedjes die zij erg fijn vinden, maar vooral het publiek leuk vindt om te horen. Veelkleurig, van alles wat, nooit saai. Ze noemen hun semi-akoestische repertoire daarom ‘SwingPopCountryJazzBlues’. 

Er staat zo ontzettend veel leuks geprogrammeerd, onder andere: De Bluesjes op ‘s Gravensloot 132 Woerden bij Dewi & Karting. De Bluesjes is een feestje met René & Wilco. U roept, zij spelen. Maar ook Roel & Marco van der Bij. Vader en zoon die samen muziek maken, dat gebeurt niet al te vaak. Waarschijnlijk covers uit de jaren ‘60 en ‘70, maar het zou ook eigen werk kunnen zijn. Te zien op Kromwijkerkade 14 Woerden bij Sander, Esther, Rik en Roos. 

In het kasteel bij Abrona speelt Sem Hoos. Dit waanzinnige talent en winnaar van de aanmoedigingsprijs van de Cultuurprijs 2022 zingt samensmeltingen van Shaffy en klassieke pianocomponisten. En aan de singel op het gras van Nassaukade 20 in Woerden zingt de geweldige Pauline van den Boogert mooie, herkenbare en verrassende verhaaltjes. Ze put daarbij vooral uit de canon van het Nederlandse en Engelse lied. Ze weet mensen diep te ontroeren, te verassen maar laat het publiek ook swingen. Wellicht zie ik u dan op 2 juli!