• De puppies van Sportlust '46 met hun begeleiders.
• De puppies van Sportlust '46 met hun begeleiders. Foto: Paul van den Dungen

Drijvende krachten achter de puppies

woerden • Het is al 25 jaar traditie op zaterdag. Rond de klok van half negen roept Sjaak van der Veen alle spelertjes bij zich om te beginnen aan een warming-up. Hij jut ze op en zegt dat het allemaal soepkippen zijn. Het is Van der Veen ten top. Enthousiast en bij de puppies van Sportlust '46 volledig in zijn element.

Het is dat enthousiasme dat de grote kracht is van het team bij de puppies. Zo valt deze ochtend het oog van Corrie Vermeulen, die net als Van der Veen al behoorlijk wat jaren één van de drijvende krachten is van het team, op een jongetje dat er al helemaal klaar voor is. "Voetbaltenue aan, haartjes in de gel en hij straalt in alles uit er zin in te hebben", zegt ze. "Als je dan zo’n jongetje ziet lopen, dan is mijn dag al helemaal goed. Maar ook als ze een partijtje spelen en er op de helft geen zin meer in hebben en maar op de grond gaan liggen of dat ze pardoes de bal in het verkeerde doel schieten. Want ja, dat is toch ook scoren?"

Wennen

Enthousiastelingen die nog te jong zijn om zich daadwerkelijk aan te melden bij Sportlust ’46 kunnen gratis en vrijblijvend terecht bij de puppies. Om alvast te wennen aan de bal en het samenspel met andere kinderen. Om te zien of de sport ook daadwerkelijk iets voor ze is. Wat dat betreft zijn ze in goede handen bij Corrie en Sjaak. "Ik zeg altijd dat bij ons niets moet en alles mag. Dat is ook wat het is bij ons", vertelt Corrie over de sfeer die bij de puppies hangt.  

Interland

Verschillende spelers die later het eerste elftal hebben gehaald, zijn begonnen bij de puppies. Denk aan de broers Verhagen en Remco de Weerd. Maar ook Aline Weerelts startte bij de jongste jeugd. Zij speelde afgelopen week haar eerste interland voor Nederland O15. "Soms liepen er wel zestig kinderen op het veld, dat is wel erg veel hoor", zegt Sjaak. "Tijd om te genieten heb je dan niet. Dat is nu wel anders. Er is nu ook 4 tegen 4 voetbal, waardoor er bij ons een leeftijdscategorie is afgevallen. Dat maakt het wel makkelijker.” Aan stoppen denkt het duo nog lang niet. Corrie is inmiddels oma geworden van een aantal kleinkinderen, die nog niet de leeftijd hebben om bij de puppies aan te sluiten. "Dat moet natuurlijk nog wel gebeuren. Ik kan dus helemaal niet stoppen. Mijn kleinkinderen moet ik nog gaan begeleiden bij de puppies van Sportlust ‘46", vertelt ze vol trots.

Nik Mandemakers