zaterdag 20 mei

Vogelmarkt Avicultura
10:00-12:00, Woerden, clubgebouw Avicultura, De Singel 43a
Op deze markt worden diverse kooi- en volièrevogels te koop aangeboden. Ook wordt er advies gegeven door leden van de vereniging over het houden en kweken van deze vogels. Iedereen is welkom. De toegang en een kopje koffie zijn gratis.www.aviculturawoerden.nl

zondag 21 mei

Instaprondleiding
14:00-15:00, Woerden, Stadsmuseum Woerden, Kerkplein 6
Bezoekers maken tijdens deze rondleiding kennis met de historie van Woerden. Zo hangt in de Vroedschapszaal 'Het Beleg van Woerden', een schilderij waarop de omsingeling van Woerden door de Spanjaarden wordt weergegeven. Tevens gaat de rondleider langs de tijdelijke expositie 'BON VOYAGE', waarin reisschetsen van Cornelis Vreedenburgh je meenemen op vakanties uit het verleden. Deelnemen aan deze gratis rondleiding is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs (museumkaart of entreebewijs).
www.stadsmuseumwoerden.nl

OP-luister café
15:00-17:00, Woerden, Podium Bredius, Burgemeester H.G. van Kempensingel 31
Tijdens het OP-luister café treden muzikanten en artiesten op die hun verhalen komen zingen en/of vertellen. De artiest vertelt zijn of haar persoonlijke verhaal en er is een intieme en directe interactie met het publiek. De artiesten voor 21 mei zijn helaas uitgevallen, daarom is de organisatie op zoek naar vervangers. Wie zin heeft om op het podium te spelen, jammen, zingen, dansen of iets anders, kan een e-mail sturen naar: info@podiumbredius.nl.

maandag 22 mei

Boekenpresentatie
19:00-21:30, Woerden, De Willemshoeve, Utrechtsestraatweg 32
Filosoof Marcia van Oploo en psychotherapeut Leslie Gerkema presenteren een nieuwe theorie over de mens. Deze theorie houdt in dat alles - ook wij mensen – om elkaar heen draaien door ruimte en tijd, waarbij emotie de energie is die ons verbindt. Voor het eerst in de geschiedenis worden Einstein en Freud met elkaar verbonden, en de consequenties zijn groot. Tevens boekenverkoop van het gedichtenboek Zinnen met Spelen (2022) en de roman MeVersum (2023). Meer informatie is te vinden op de website. Daarop is het tevens mogelijk om je aan te melden voor de boekpresentatie.
www.mvop.nl/presentatie/meversum

Film: 'Onder het Maaiveld'
19:45-21:45, Woerden, AnnexCinema, Rosmolenlaan 1
Het is de Internationale dag van de Biodiversiteit de de bioscoop vertoont deze dag de natuurdocumentaire ‘Onder het Maaiveld’. Na afloop van de film is boerin Ramona Schalkwijk aanwezig als gastspreker. Zij transformeert haar melkveehouderij tot een natuurinclusief bedrijf en heeft sinds kort een oogstwinkel in Woerden. Ramona zal het een en ander vertellen over het onderwerp en vragen vanuit de zaal beantwoorden. Voor aanvang van de film worden bezoekers getrakteerd op een kopje koffie of thee. Reserveren kan via www.annexcinema.nl.

woensdag 24 mei

Zero Waste wandeling
10:00-12:00, Woerden, Duurzaamheidswinkel, Voorstraat 75
Van 22 mei tot en met 28 mei is het De Week Zonder Afval. Zero Waste Groene Hart organiseert een wandeling langs winkels in Woerden waar je terecht kunt voor verpakkingsvrije producten. Neem schone potjes en zakjes mee en vergeet je eigen beker of mok niet mee te nemen voor de koffie.Opgeven voor deze wandeling is niet nodig. Kosten voor deelname zijn 3,50 euro, te voldoen via een QR code.

Bingo
14:00-16:00, Woerden, wijkcentrum Molenvliet, Stromenlaan 132a
Iedere tweede en vierde woensdag van de maand wordt er bingo gespeeld in het wijkcentrum. Er zijn leuke prijsjes te winnen. Kosten voor deelname zijn 4 euro, exclusief consumptie. www.sinarmaluku.nl

donderdag 25 mei

Instaprondleiding
14:00-15:00, Woerden, Stadsmuseum Woerden, Kerkplein 6
Zie zondag 21 mei.

Alzheimer Café regio Woerden
20:00-21:30, Woerden, Kruiskerk, Mesdagplein 4
Gastspreker is Ruud Dirkse, auteur van boeken over dementie en ouder worden. Hij is tevens directeur van DAZ en in die hoedanigheid trekker van DemenTalent, een initiatief waarbij mensen met dementie weer dienstbaar worden voor anderen. Met DemenTalent kunnen mensen met dementie als vrijwilliger deelnemen aan zinvolle activiteiten in de samenleving. Deze activiteiten sluiten aan bij hun talenten, interesses en mogelijkheden. Het doel van DemenTalent is om de zelfwaardering van mensen met dementie te verhogen. Maar ook om te voorzien in hun behoefte aan autonomie, sociaal contact, zinvolle activiteiten en nuttig zijn voor anderen. Tijdens deze bijeenkomst ontvangen bezoekers informatie, ideeën en tips over de waardevolle invulling van een dag van de mens met dementie. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Meer informatie: 06-20241346 of e-mail: n.niessen@alzheimervrijwilligers.nl.