• Brian en Bart gaan auto's wassen voor de Voedselbank.
• Brian en Bart gaan auto's wassen voor de Voedselbank. Foto: aangeleverd

'Wassen zodat iedereen kan nassen’

WOERDEN • De prijzen in de supermarkten rijzen de pan uit. Voor sommige mensen zijn de boodschappen niet meer te betalen. Daarom hebben Brian en Bart, studenten Eventmanagement aan de Hogeschool Utrecht, ervoor gekozen om de Voedselbank Woerden te helpen.
"Steeds meer mensen belanden onder de armoedegrens en de eerste levensbehoefte van deze mensen komt in gevaar", zeggen de jongens. "Slechts 15 procent van de mensen in Woerden die recht hebben op steun van de Voedselbank, gaan hier daadwerkelijk heen. De schaamte is groot. Jammer, want de Voedselbank is er om deze mensen te ondersteunen. Daarom gaan wij auto’s wassen om geld op te halen voor de Voedselbank en om de schaamte te verminderen. Onder het motto: ‘Wassen zodat iedereen kan nassen’."

De jongens staan op zaterdag 20 mei van 08.00 tot 17.00 uur op het parkeerterrein van SC Woerden om auto's te wassen. "Het bestuur van de club heeft ons de mogelijkheid gegeven om op hun terrein geld op te halen voor de Voedselbank en gebruik te maken van hun faciliteiten. Daar zijn wij hen dankbaar voor!” Een wasbeurt kost 7,50 euro. Brian en Bart zouden het ‘tof' vinden als heel Woerden met de auto langskomt om de Voedselbank te ondersteunen en zoveel mogelijk geld op te halen. "Veel mensen kennen wel iemand die het moeilijk heeft en samen kunnen wij deze mensen steunen in tijden van inflatie. Wij hopen op goed weer en natuurlijk een hoge opkomst."