• Scène uit 'Zeikwijf in (mantel)zorgland'.
• Scène uit 'Zeikwijf in (mantel)zorgland'. Foto: Lobke Besseling

Voorstelling over (mantel)zorgmoeder

woerden • Pauline Redlich staat maandagavond 12 juni in het Klooster in Woerden met haar theatervoorstelling ‘Zeikwijf in (Mantel)zorgland’. 

De voorstelling gaat over een (mantel)zorgmoeder die balanceert tussen overleven en verdrinken. Mantelzorg is bij de meeste mensen inmiddels een bekende term, maar dat ook ouders mantelzorger voor hun kinderen kunnen zijn, wordt minder vaak zo gezien. Ouders van kinderen met meer dan de gebruikelijke zorg herkennen zichzelf niet altijd in de term mantelzorger. 

Joost Witlox, directeur van Hart voor Woerden, snapt dat wel, "want tenslotte ben je in de eerste plaats gewoon de vader of moeder, ook als blijkt dat er meer zorg nodig is door gezondheidsproblemen op welk vlak dan ook. Maar juist naast de dagelijkse zorg voor de kinderen komt er vaak een boel regelwerk kijken om alles in goede banen te leiden."

Hart voor Woerden haalde, samen met haar partners, de voorstelling naar Woerden. Mantelzorgers uit de gemeente Woerden kunnen (via onderstaande website) met korting kaartjes bestellen. Daarvoor hebben zij een e-mail ontvangen. Wie deze e-mail niet heeft gekregen, kan contact opnemen: j.witlox@hartvoorwoerden.nl of kleef.d@woerden.nl.

q www.paulineredlich.nl/tickets