Lustrum Speelgoedbank

woerden • Speelgoedbank Woerden bestaat 5 jaar en heeft in die tijd al vele honderden kinderen uit huishoudens onder de armoedegrens blij gemaakt met speelgoed. 

Door goede samenwerking met Woerdense organisaties die dezelfde doelgroep hulp bieden, komen gezinnen bij Speelgoedbank Woerden terecht. Kinderen uit deze gezinnen worden vier keer per jaar uitgenodigd om speelgoed uit te zoeken en een boek mee te nemen. Door giften van sponsors kan Speelgoedbank Woerden bij verjaardagen en Sinterklaas nieuw speelgoed uitgeven aan de kinderen. Op die manier vallen kinderen uit de doelgroep niet uit de toon bij hun vriendjes en vriendinnetjes omdat ze geen cadeau hebben gehad.

Thuis bezorgd

Tijdens de coronapandemie kon de Speelgoedbank tijdelijk niet de vaste uitgiftelocatie (Stichting Park Oudelandt op de Oudelandtseweg) gebruiken. Deels zijn pakketten met speelgoed thuis bezorgd tijdens de lockdowns en deels is een alternatieve locatie aan de Jan de Bakkerstraat gebruikt, zodat de kinderen toch speelgoed kregen. Inmiddels is de locatie in Park Oudelandt verbouwd en heeft de Speelgoedbank een mooie uitgiftelocatie in de ontvangsthal waar met verrijdbare kasten een winkel voor de kinderen wordt nagebootst. 

Sinds de oprichting van Speelgoedbank Woerden door serviceclub Kiwanis Woerden hebben vrijwilligers zich ingezet om speelgoed in te zamelen, schoon te maken, klaar te zetten voor de uitgifte en om de kinderen te begeleiden tijdens de uitgiftedagen. Ook het bestuur bestaat uit vrijwilligers en die houden zich bezig met fundraising, inkoop van nieuw speelgoed, planning van inname en uitgifte en de contacten met belanghebbenden. Wie geïnteresseerd is om als vrijwilliger bij de speelgoedbank aan de slag te gaan, kan contact opnemen met: info@speelgoedbankwoerden.nl. Wie gebruikt speelgoed wil afgeven, kan kijken op www.speelgoedbankwoerden.nl voor data en locaties. Met name speelgoed voor kinderen van 6 jaar en ouder is meer dan welkom.