• Rosita Pecht koos bij de 'funshoot' om in jaren 80-stijl op de foto te gaan.
• Rosita Pecht koos bij de 'funshoot' om in jaren 80-stijl op de foto te gaan. Foto: studio_miss_red_lilypad

Rosita Pecht: 'Sta te stofzuigen op hoge hakken'

zegveld • Rosita Pecht (27) doet op 13 mei een gooi naar de titel Miss Curve Nederland, een wedstrijd voor vrouwen met een maatje meer.

De Zegveldse schreef zich spontaan in voor de wedstrijd. "Ik volg op social media wat vollere vrouwen, om inspiratie op te doen voor nieuwe kleding", vertelt ze. "Eén van hen plaatste een berichtje over Miss Curve Nederland, een verkiezing voor vrouwen vanaf maat 40. Ik las het en dacht meteen: 'gaaf, het lijkt me super leuk om daar aan mee te doen'. Daarop heb ik me ingeschreven."

Verrassing 

Rosita mocht naar de casting in een theater 't Voorhuys in Emmeloord, maar werd net voor het evenement ziek. "Ik kreeg corona en moest me afmelden. Balen natuurlijk. Om toch iets van mezelf te laten zien, heb ik die dag - met 40 graden koorts - een filmpje opgenomen en doorgestuurd. Ik had toch niks te verliezen." 

Het filmpje bleek een gouden greep. Na de casting kreeg Rosita een belletje. "Er waren meer dan honderd meiden uitgenodigd en ik zat bij de laatste 26, zonder dat ze me 'in het echt' hadden gezien. Dat was wel een verrassing."

Ze is zich nu volop aan 't voorbereiden op de finale. "Elke week rijd ik met een groepje meiden naar Emmeloord voor een training. We krijgen onder andere make-up workshops, een les in catwalk lopen en leren verschillende presentatievaardigheden." Vooral het lopen op hoge hakken is voor Rosita een dingetje. "Ik draag nooit hoge hakken, maar in de finale moet het. Dus als ik thuis ben, trek ik pumps aan om vast te wennen. Dan sta ik te stofzuigen op hoge hakken."

Tijdens de finale moeten alle deelnemers zich in een paar ronden presenteren. In één daarvan verschijnen alle deelnemers in een galajurk voor de jury. De uiteindelijke winnaar krijgt niet alleen de titel Miss Curve Nederland 2023, maar mag tevens als Miss Voluptuous the Netherlands 2024 meedoen aan de Miss Voluptuous verkiezing in Amerika.

Beweeg

Rosita was als kind al wat voller dan haar leeftijdsgenootjes. Iets waar ze naar eigen zeggen weinig aan kan doen. "Ik eet gezond en beweeg veel. Twee à drie keer per week sta ik in de sportschool en toch moet ik altijd op mijn gewicht letten. Mijn broer, die heel sportief is, kan eten wat -ie wil zonder ook maar een grammetje aan te komen. Ik hoef alleen maar naar een paaseitje te kijken en ben al een kilo zwaarder."

Van haar deelname heeft Rosita tot nu toe geen seconde spijt gehad. "Het gaat bij Miss Curve Nederland niet alleen om je uiterlijk, maar ook om je persoonlijkheid. De boodschap is dat je mag zijn wie je bent. En dat je trots mag zijn op jezelf, ook al ben je een maatje meer." Ze kijkt uit naar de finale. "We zien wel hoe hoog ik eindig. Ik probeer er vooral enorm van te genieten."

Per sms kan het publiek een stem uitbrengen op Rosita: vote MCN Rosita naar 7733 (1,10 euro per sms).