• Trainer Yoni Sahertian van VV Kamerik.
• Trainer Yoni Sahertian van VV Kamerik. Foto: Paul van den Dungen

'Was een mooi compliment aan ons'

kamerik • Direct na de winterstop begon VV Kamerik nog aardig. Na een nederlaag tegen Sportief, volgden grote overwinningen op Bodegraven en Terrasvogels. Daarna kwam de klad er in en wist de ploeg nog maar twee punten te halen uit zeven wedstrijden.

Wanneer Yoni Sahertian in de auto zit op weg naar de training, beantwoordt hij zijn telefoon. Gedwongen denkt hij nog eens terug aan de laatste twee maanden, waarin VV Kamerik vaker dan ze lief was onderuit ging. Sahertian moest eens goed nadenken waar dat nu precies door komt. "Het is een jong team dat het nog aan slimmigheden ontbeert. Dat moeten ze nog leren. Ik zie ze nog wel eens als we voor staan in het slot van de wedstrijd jongens rennen om een bal in te gooien. Dan kan je ook eens rustig aan doen om op die manier de overwinning over de streep te trekken." Al met al maakt het voor Kamerik niet zo heel veel meer uit. De ploeg is gezakt naar een zevende plaats en heeft de vierde plek nog als het hoogst haalbare voor ogen. Zoals Sahertian zich graag presenteert, analyseert hij wedstrijd na wedstrijd de manier waarop het misging. Het viel hem op dat aan het einde van de eerste seizoenshelft ploegen zich gingen aanpassen aan het spel van de Kamerikse brigade. "Dat was wel mooi en ook een compliment aan onze ploeg. Ontwikkeling staat bij mij hoog in het vaandel, dus ik wilde vooral van onze eigen kracht uit blijven gaan", vertelt Sahertian die al voorzichtig de blik op volgend jaar heeft gericht. 

Oogsten

Heel bewust verlengde hij zijn contract met nog een jaar. Sahertian wil oogsten met zijn ploeg. Volgend jaar moet VV Kamerik daadwerkelijk voor de prijzen gaan spelen. "Het derde jaar is het jaar dat je iets moet presteren. Daarom heb ik ook nog een jaar verlengd. Ik doe dit met veel plezier en ook in deze laatste reeks heb ik het vertrouwen dat het wordt opgepakt en we de knop omzetten. De jongens onderstrepen mijn visie op voetballen ook en dat werkt lekker", zegt Sahertian die met het oog op volgend jaar de laatste wedstrijden kan gaan gebruiken om door te selecteren en de groep nog beter te laten spelen. Dat mag het elftal zaterdag gelijk laten zien tegen nummer drie Football Factory uit Leiden.