zaterdag 29 april

Open ochtend
10:30-12:00, Woerden, Logeerhuis Bredius, Park Oudeland 74
Elke laatste zaterdag van de maand opent het logeerhuis de deuren voor belangstellenden. Bezoekers worden ontvangen met koffie/thee met wat lekkers. Er is de mogelijkheid het logeerhuis te bekijken en volop informatie te krijgen. Het kan helpen mensen te stimuleren alvast te gaan kijken en niet te wachten tot het water aan de lippen staat. Preventief gebruik maken van logeerzorg is bewezen effectief tegen overbelasting bij mantelzorgers en voorkomt crisissituaties en acute uitplaatsing naar een verpleeghuis. En het houdt mantelzorgers gezonder. Ook mensen die misschien vrijwilliger willen worden zijn welkom.
www.logeerhuisbredius.nl

Herdenkingsconcert
15:30, Woerden, Bonaventurakerk, Rijnstraat 60
In samenwerking met de Raad van Kerken en het 4/5 mei comité Woerden presenteert het Christelijk Oratoriumkoor Woerden een herdenkingsconcert dat in het teken zal staan van verbinding met slachtoffers en overlevenden in Oekraïne, dodenherdenking en vechten voor de vrijheid. Uitgevoerd wordt het Requiem in c mineur van Luigi Cherubini. In diverse stijl- en taaluitvoeringen worden enkele composities van het 'Onze Vader' gezongen. Het geheel staat onder leiding van dirigent Arthur Koopman en organist Jeroen Koopman. Gratis entree met na afloop een collecte voor de bestrijding van de onkosten.
www.cowoerden.nl.

zondag 30 april

'Uur van Lofprijzing'
18:30, Woerden, Kruiskerk, Mesdagplein 4
Ds. Gertjan Robbemond gaat in op het thema: 'de Koning komt'. De band 4Tune begeleidt het zingen van onder andere de feestelijke liederen: Kroon Hem met gouden kroon en Wees blij, want Hij, Koning Jezus. Tijdens de dienst is er ook ruimte voor de dankzegging en voorbeden. Gebedspunten kunnen worden genoteerd en ingeleverd in de gebedsmandjes. Na afloop is er tijd voor gesprek, ontmoeting en koffie/thee.

maandag 1 mei

Qi-Gong in inloophuis
14:00, Woerden, ‘Leven met kanker’, Wilhelminaweg 12
Ingrid van Alst verzorgt een kennismaking met Qi Gong. Qi Gong, spreek uit als Chi Koeng, is een bewegingsleer afkomstig uit China en lijkt een beetje op yoga. Aanmelden kan telefonisch via: 06-14004496, per e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl of in het inloophuis tijdens openingstijden.

dinsdag 2 mei

Fietsen en lunchen
10:00-13:00, Woerden, Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12
Dit voorjaar en deze zomer staat er geregeld een fietstocht op het programma die afgesloten wordt met een gezamenlijke lunch in het inloophuis. Het fietsen en de lunch zijn net als de andere activiteiten van het inloophuis bedoeld voor iedereen die te maken heeft met kanker. Aanmelden of meer informatie via: telefoon 06-14004496, e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl of in het inloophuis tijdens openingstijden.

Schilderworkshop
10:00-12:00, Woerden, Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12
De schilderworkshop is eenmaal per maand onder leiding van een ervaren schilderdocent. Deze keer is dat Corrie Berends. Omdat het om een beperkt aantal plaatsen gaat, is aanmelden voor deze workshop nodig. Dat kan telefonisch via: 06-14004496), per e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl of in het inloophuis tijdens openingstijden.

Repair Café Kamerik
14:00-16:30, Kamerik, Ambachtshuis/Sleutelclub, Nijverheidsweg 15
Vrijwillige naaisters en elektriciens staan klaar om kleding en kleine elektrische apparaten te repareren. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd. Voor bezoekers staat koffie en thee klaar.

woensdag 3 mei

Kinderfilm
14:00-16:00, Harmelen, Dorpshuis Harmelen, Schoollaan 8
Kinderfilm Kiki's Delivery Service (6+) is te zien in het Dorpshuis Harmelen. De vindingrijke en vastberaden Kiki, een heks in opleiding, is dertien jaar geworden. Volgens traditie moeten alle heksen van die leeftijd een jaar lang hun huis verlaten om zo voor zichzelf te leren zorgen. Kiki vertrekt samen met haar pratende kat Jiji naar een kustplaats. Hier start ze haar eigen (vliegende) koeriersdienst en beleeft ze allerlei avonturen.De film wordt vertoond op een groot scherm. Een kaartje inclusief drinken en iets lekkers kost 5 euro. Opgeven via: filmcafeharmelen@gmail.com.

donderdag 4 mei

4 mei herdenking
19:00-20:15, Harmelen, St. Bavokerk, Ambachtsheerelaan 2
De 4 mei herdenking wordt georganiseerd door de Oranjevereniging en het Interkerkelijk Overleg Harmelen. Na de dienst is er een stille tocht naar het monument op het Kerkplein, waar twee minuten stilte in acht wordt genomen en iedereen in de gelegenheid is bloemen te leggen. Iedereen is welkom.