Knappe vijfde plek voor Fotoclub Iris

woerden • Fotoclub Iris uit Woerden is zondag op een vijfde plek geëindigd bij de landelijke fotobondswedstrijd. Dat is zondag bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking in Zutphen. Aan het evenement voor amateurfotografie deden dit jaar 133 fotoclubs uit heel het land mee. Nooit eerder wist Fotoclub Iris zo hoog te eindigen. De club had tien foto's van de Iris Trofee 2022 ingezonden. Deze waren onlangs nog als expositie te zien in de bibliotheek van Woerden. Leden van Fotoclub Iris komen twee keer per maand bij elkaar. Meer informatie: secretaris@fotoclub-iris.nl.

q  www.fotoclub-iris.com


Vrouw (66) uit Woerden en jongetje overleden na ernstig ongeval

utrecht • Een 66-jarige vrouw uit Woerden en een 5-jarig jongetje zijn vrijdag overleden na een ernstig ongeval op de Biltse Rading in Utrecht. 

Het ongeluk gebeurde rond 15.45 uur, toen de vrouw met twee kinderen overstak. Tijdens het oversteken werden de vrouw en het jongetje geschept door een auto. Het andere kindje bleef ongedeerd. De bestuurster van de auto, een 57-jarige vrouw uit Huizen, moest naar het politiebureau om een verklaring af te leggen en voor verder onderzoek. De gemeente Utrecht gaat kijken of er maatregelen genomen moeten worden bij de oversteekplek aan de Biltse Rading.


Avond over Harmelerwaard

harmelen • De SGP Woerden houdt op 8 mei een bijeenkomst bij SdG Paprika's in Harmelen over de toekomst van de glastuinbouw in de Harmelerwaard. Gast deze avond is Bertrick van den Dikkenberg, statenlid van de SGP in de provincie Utrecht. De fractie van CU-SGP zal de kant van de gemeente belichten.