• Woonzorgcentrum Gaza in Harmelen.
• Woonzorgcentrum Gaza in Harmelen. Foto: Floris Bakker

Zorgen over toekomst woonzorgcentrum Gaza in Harmelen

Nieuws

HARMELEN • Het CDA maakt zich zorgen over de toekomst van woonzorgcentrum Gaza in Harmelen. Het pand uit 1983 is verouderd, maar gesprekken over nieuwbouw verlopen moeizaam. 

Dat kreeg CDA-raadslid Toos van Soest te horen tijdens een recent bezoek aan de woonzorgvoorziening. Gaza biedt naast woonruimte ook zorg aan mensen met een chronische ziekte of beperking. Zorggroep Sint Maarten heeft al enkele jaren plannen voor nieuwbouw op de locatie aan de Dorpsstraat, maar gesprekken hierover met de gemeente Woerden hebben nog niets concreets opgeleverd. 

Meer zorg
Van Soest: “Het huidige pand is in 1983 gebouwd en was destijds bestemd voor een ander soort zorg dan er nu verleend wordt. De huidige bewoners hebben namelijk veel meer zorg nodig. Het aanbieden van de juiste zorg is inmiddels een uitdagende bezigheid voor het zorgpersoneel geworden. Ook loopt bouwkundig gezien de levensduur van Gaza op zijn eind.”

De behoefte aan een woonvorm als Gaza is volgens het raadslid groot onder de inwoners van Harmelen. “Dat blijkt wel uit de lange wachtlijsten. Gaza is onmisbaar voor de inwoners van Harmelen en daarbuiten.” Zij heeft schriftelijke vragen ingediend en wil weten van het college of zij mee wil werken aan de nieuwbouwplannen van Gaza. 

Ze wijst op de demografische ontwikkeling van de Woerdense bevolking. Tot zeker 2040 zal er een stijgende behoefte zijn aan woonzorgvoorzieningen als Gaza. Haast is geboden. “Daarom zien wij als CDA graag dat de nieuwbouwplannen voor Gaza voortvarend door burgemeester en wethouder worden opgepakt. Een tandje erbij zetten, kan geen kwaad.”