• Uitreiking van de koninklijke onderscheiding aan Marileen Dogterom uit Zegveld. Zij is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.
• Uitreiking van de koninklijke onderscheiding aan Marileen Dogterom uit Zegveld. Zij is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Foto: Alex de Kuijper

Lintjesregen: veertien inwoners van gemeente Woerden gedecoreerd

Nieuws

WOERDEN • Bij de lintjesregen in de gemeente Woerden hebben dit jaar veertien inwoners een koninklijke onderscheiding ontvangen. Het gaat om negen mensen uit Woerden, twee uit Harmelen, twee uit Zegveld en één uit Kamerik. Een overzicht.

WOERDEN

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Jos Borghols – Was van 1999 tot 2003 penningmeester van de Bonaventurakerk. Diezelfde functie bekleedde hij van 2002 tot 2012 bij Runnersclub Woerden en Team Roparun. Borghols was van 2009 tot 2019 penningmeester en secretaris bij Stichting Boko Africa Foundation. Sinds 2010 is hij voorzitter van Stichting De Mantelmeeuw. Sinds 2021 is Borghols penningmeester bij de Four Chaplains Memorial Foundation. 

Annemiek van Leeuwen – Is sinds 1988 al mantelzorger. Daarnaast is ze al vanaf 1995 vrijwilliger bij de Gereformeerde Gemeente. Sinds 2014 is ze druk als vrijwilliger bij de bibliotheek. 


• Annemiek van Leeuwen krijgt haar lintje. - Alex de Kuijper

Margriet van Buren-Duijker – Doet al sinds 1991 de administratie van de Christelijk Gereformeerde Vrijgemaakte Kerk. Ook is ze sinds 1992 presentatrice bij Stichting Omroep Kerken waar ze tevens verantwoordelijk is voor de boekhouding. Verder regelt ze sinds 2013 de administratie van Stichting Woerden helpt Roemenië. 

Hugo Smit – Is al sinds 1992 vrijwilliger bij de Markt Reclamecommissie Woerden. Verder is Smit sinds 1997 commissielid bij Lionsclub Woerden. Ook is hij sinds 2009 actief als kerkrentmeester bij de Hervormde gemeente Woerden en sinds 2011 als vrijwilliger bij de 24 uur van Woerden. 

Paul Kwak – Kwak was van 1983 tot 2021 vrijwilliger bij de Woerdense Vakantieweek. Verder is hij al vanaf 1983 actief als scheidsrechter bij voetbalverenigingen Sportlust’46 en SC Woerden. Sinds 2007 bekleedt hij de functie van penningmeester bij Stichting Aanvullende Gezondheidszorg Woerden. Verder is Kwak sinds 2012 vrijwilliger bij de Sintintocht in Woerden, de aubade en de Pieten Doe Dag. En zet hij zich sinds 2013 belangeloos in voor Stichting Koningsdag Woerden. 

Paul Glissenaar – Is al sinds 1981 lid van de Raad van Advies van Jongerencentrum Babylon. Tussen 2010 en 2020 was Glissenaar voorzitter van Progressief Woerden. Sinds 2018 is hij voorzitter van het wijkplatform Staatsliedenkwartier. Verder is Glissenaar actief voor RPL Woerden, als programmamaker (RPL Ruiten Troef) en bestuurslid. 

Yvonne Koster-’t Hart – Al sinds 2004 vangt zij puppy’s op die in een huiselijke kring mogen opgroeien waarna ze door KNGF Geleidehond worden opgeleid tot hulphond. 

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

John Emmerik - Medeoprichter en voorzitter van Stichting Semmy. Deze stichting heeft als doel om de levensverwachting en uiteindelijk de overlevingskansen van kinderen die getroffen zijn door hersenstamkanker te vergroten. 

Erik Stoop – Regelt al sinds 1983 het contact tussen Stichting Molen Documentatie (SMD) en Vereniging De Hollandsche Molen. Daarnaast is Stoop sinds 1992 bureaucoördinator en bestuurslid van Stichting Molen Documentatie, molenaar van de Middelste Molen van Cabauw en instructeur bij ‘t Gilde van Molenaars. Hij is ook schrijver en fotograaf van molens en verteller over molens. Tevens is Stoop sinds 1998 redacteur en adviseur bij The International Molinological Society Nederland en Vlaanderen. Vanaf 2000 is hij ook adviseur bij de Stichting Vrienden van de Cabauwse Molen. 

HARMELEN

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

André van Miltenburg - Van Miltenburg is al jaren lector bij de parochie H. Drie-eenheid, St. Bavo parochie in Harmelen. Daarnaast is hij sinds 1990 actief als vrijwilliger en bouwer van carnavalswagen bij Bouwersclub Paspesies. Tussen 1997 en 2012 was Van Miltenburg - naast toneelspeler - ook bestuurslid en voorzitter van toneelvereniging Harto. Verder is hij sinds 2014 voorzitter van Stichting Dezibel.

Donald Lambert – Lambert was in 1976 oprichter van bridgeclub B3R en tot 2022 voorzitter. Tussen 1978 en 2019 was hij de Sinterklaas van Harmelen. Sinds 1984 is Lambert al lid van Lions Club Vleuten De Meern. Verder was hij van 2004 tot 2012 voorzitter van district Utrecht van de Nederlandse Bridge Bond, lid en afdelingsvoorzitter Harmelen van Stichting Hugo Kotenstein (van 2008 tot heden) en sinds 2010 coördinator/penningmeester van Stichting Open Monumentendag Woerden, afdeling Harmelen. Lambert was in 2015 medeoprichter van Dorpshuis Harmelen. Hij was er tevens actief als vrijwilliger en voorzitter van het bestuur. 


• Burgemeester Victor Molenboer spelt het lintje op bij Donald Lambert. - Alex de Kuijper

KAMERIK

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Jan van Es – Van Es was van 1979 tot 1989 voorzitter van de Partij van de Arbeid afdeling Kamerik. Tussen 1979 en 2010 was hij medewerker, secretaris en vicevoorzitter van de bibliotheek van Kamerik. Van 1991 tot 1994 vervulde Van Es de functie van bestuurslid en auteur bij de Stichting Bedrijfsmonumenten Midden-Holland. Ook was hij van 1994 tot 2002 voorzitter van de Jeugd Vakantieweek Kamerik. Van Es was medeoprichter en penningmeester van de Utrechtse Stichting voor het Industrieel Erfgoed (USINE). Sinds 2003 is hij adviseur en auteur bij de Stichting Groene Hart. Verder is Van Es van 2004 tot 2013 bestuurslid geweest van Stichting Vrienden van de Cabauwse Molen, van 2011 tot 2015 bestuurslid bij Stichting Stadsherstel Woerden en van 2019 tot 2022 auteur van Romijn Supermarkt in Kamerik. Sinds 2004 is Van Es redacteur bij Heemtijdingen Stichts Historische-Hollandse Vereniging en sinds 2013 voorzitter/bestuurslid van Stichting 4 en 5 mei Woerden. Hij is ook nog altijd vrijwillig medewerker bij Streekarchief Woerden (RHC Rijnstreek en Lopikerwaard) en redacteur bij Kamerik Vandaag. 

ZEGVELD

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Florentina Immerzeel-de Leeuw – Zij is onder meer overblijfmoeder op School met de Bijbel Jorai, collectant voor verschillende goede doelen, secretaris bij Christelijke Oranjevereniging Zegveld en sinds 2011 koster bij de Nederlandse Hervormde Gemeente Zegveld. Sinds 2015 is ze actief als clubleider bij de Nederlandse Hervormde Gemeente Zegveld.

Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw 

Marileen Dogterom – Dogterom is sinds 1997 hoogleraar bionanoscience op de TU Delft, faculteit Technische Natuurwetenschappen. Verder werkte zij als wetenschapper aan verschillende gerenommeerde instituten in het buitenland, waaronder Harvard Physiology Course (Verenigde Staten), Göttingen Graduate School for Neurosciences and Molecular Biosciences (Duitsland), Laboratoire d’Excellence CelTisPhysBio Insitut Curie (Frankrijk), Cooperative Research Center nanoGUNE (Spanje), Cavendish Laboratory, University of Cambridge (Verenigd Koninkrijk) en Novo Nordisk Foundation (Denemarken). Verder was zij bestuurslid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Sinds vorig jaar juni is zij president van dit instituut.