• Opening van de kunstexpositie.
• Opening van de kunstexpositie. Foto: Paul van den Dungen

Leerlingen exposeren hun kunst

woerden • Wethouder Jelmer Vierstra opende vorige week donderdag in Galerie Van Slagmaat in Woerden een kunstexpositie met werken van examenleerlingen havo/vwo van het Minkema College. 

De één maakte een ontroerende dans, de ander een bijzonder schilderij of beeldhouwwerk en weer een ander een prentenboekje over diepe angsten. Ieder werk is bijzonder en uniek en verbeeldt een ander verhaal of concept.
Het examenvak kunst wordt altijd afgesloten met een groot kunstproject waar leerlingen gedurende een langere periode aan mogen werken. Dit jaar kregen de leerlingen de opdracht: 'Wat heb jij nou altijd willen leren bij kunst?' Naast het praktische deel, het kunstwerk, leveren de leerlingen ook een dummy in met daarin hun beeldend onderzoek in woord en beeld. Leerling Inez Callenfels maakte een grote muurschildering op de locatie van de school aan de Minkemalaan. Van haar werk is een foto te zien in de galerie. Tijdens de opening noemde en roemde zij haar docenten Nicole Menthen, Martine Kamstra en Lotte Almekinders die de leerlingen van 5 havo en 6 vwo hebben bijgestaan tijdens het maken van de kunstwerken en opdrachten. En natuurlijk was er een woord van dank aan het adres van Mariëtte van Slagmaat die haar galerie voor deze expositie ter beschikking had gesteld. De werken zijn nog op vrijdag 7 en zaterdag 8 april te zien. Galerie van Slagmaat is gevestigd aan de Leidsestraatweg 36.