Vijf nominaties RijnKUNSTprijs

woerden • Vijf kunstwerken zijn genomineerd voor de RijnKUNSTprijs 2023. Een deskundige vakjury maakt op vrijdag 14 april om 17.30 uur bekend wie de winnaars zijn in de categorie 2D en 3D.

In de categorie 2D zijn de werken van Fons van de Reep ('Verfbladders', fotografie), Nelleke Kuijpers ('Gestapeld blauw', acryl op doek) en Selma van Diepen ('Jonge zwaantjes', olieverf op linnen). In de categorie 3D gaat het tussen de werken van Inge Sips ('Vlooiencircus', geschilderd op een uitgeblazen kippenei) en Anneke Winsemius ('Ode aan m'n herbarium', in de vorm van een leporello). 

Publieksprijs

Het publiek kiest de winnaar van de publieksprijs. Alle zestien inzendingen (rond het thema 'De kleine dingen') zijn te zien in de bibliotheek van Woerden. Tot en met dinsdag 11 april kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete kunstwerk. 

Beeldhouwer Gerrit Peele maakt in samenwerking met steenhouwerij Het Steenen Huys de trofeeën die de winnaars tijdens de prijsuitreiking in ontvangst mogen nemen. De kunstwedstrijd is een initiatief van de Woerdense stichting KUNSTaandenRIJN.


Kaartverkoop Woerdense Vakantieweek van start

woerden • De kaartverkoop voor de Woerdense Vakantieweek is van start gegaan. De 69e editie wordt gehouden van 11 tot en met 19 augustus. Als eerste gaan de Early Bird-passepartouts in de verkoop. Deze kosten 44,50 euro en zijn te koop via www.vakantieweek.nl. Er zijn er tweeduizend beschikbaar, dus mensen moeten er snel bij zijn. Over anderhalve komt de reguliere kaartverkoop los. Het thema van dit jaar is Diep in de Zee.

q www.vakantieweek.nl