• Plan 'De Opkamer'.
• Plan 'De Opkamer'. Foto: Gemeente Woerden

Kamerik krijgt er 37 woningen bij

kamerik • Projectontwikkelaar BEMOG is geselecteerd voor de nieuwbouw op de voormalige plek basisschool De Wijde Blik aan de Overstek in Kamerik. Van de ingeleverde plannen beoordeelde de jury het plan van BEMOG als beste. Als alles meezit kan de bouw eind 2024 van start. 

Het plan ‘De Opkamer’ bestaat uit 37 woningen en appartementen met een gebruiksoppervlak tussen circa 47 en 133 vierkante meter. De prijzen liggen tussen de 255.000 en 650.000 euro. Daarbij is het gelukt om ook goedkope rijtjeswoningen in het plan op te nemen. Hiermee komt het plan tegemoet aan de aangenomen motie van de gemeenteraad. Het is dus een gevarieerd woonaanbod dat kan zorgen voor veel doorstroom in Kamerik.

Verschillende prijzen

Wethouder Arjan Noorthoek (wonen): “Fijn voor Kamerik dat er nu opnieuw een mooi plan ligt voor extra woningen in het dorp. Hierdoor komen er flink wat nieuwe huizen bij voor verschillende leeftijdsgroepen en met verschillende prijzen. En het is ook nog eens een hele gunstige locatie. Hier is zeker vraag naar!”
Positief aan het plan vond de jury het zorgvuldige ontwerp. Het gebouw heeft een dorps karakter dat past bij Kamerik. Door natuurinclusief te bouwen zal het gebouw een bijdrage leveren aan de biodiversiteit. Hiervoor is onderzoek gedaan naar de aanwezige soorten dieren en de maatregelen die daarbij passen.
“Een mooie woning is niet genoeg, ergens thuis voelen, daar gaat het om”, zo geeft directeur Stefan van Dijk van BEMOG aan. “Dit project past heel erg mooi in het dorpse karakter van Kamerik en vult hiermee de lege ruimte die is ontstaan nadat de basisschool is verdwenen op deze locatie. Het zal hier fijn zijn om te gaan wonen.”

Bijeenkomsten

Voor de uitwerking van de plannen zijn suggesties van omwonenden en belangstellenden voor een woning van belang. Vanaf juni organiseert BEMOG daarom een aantal bijeenkomsten.