zaterdag 25 maart

Overdekte rommelmarkt
09:00-16:00, Woerden, Daggeldersweg 16 (industrieweg Barwoutswaarder)
Het aanbod bestaat uit onder andere bloempotten, spullen uit grootmoeders tijd, (jeugd)boeken, stripboeken, lp's, cd's, dvd's, glaswerk, bierglazen en schilderijen. De toegang is gratis. Geen kramen te huur.

Postzegel- en ansichtkaartenbeurs
10:00-16:00, Woerden, Het Baken, Beneluxlaan 3
Filatelistenvereniging Woerden e.o. houdt in samenwerking met de verenigingen uit Bodegraven en Alphen a/d Rijn een postzegel- en ansichtkaartrenbeurs. Er wordt een ruim assortiment aan postzegels en ansichtkaarten aangeboden. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om onderling doubletten met medeverzamelaars uit te wisselen. Tevens wordt er tijdens de beurs een verloting gehouden. De entree bedraagt 2 euro per persoon.
www.filatelie-woerden.nl

Open ochtend Logeerhuis Bredius
10:30-12:00, Woerden, Logeerhuis Bredius, Park Oudeland 74
Elke laatste zaterdag van de maand opent Logeerhuis Bredius de deuren voor belangstellenden. Bezoekers worden ontvangen met koffie/thee met wat lekkers. Er is de mogelijkheid het logeerhuis te bekijken en informatie te krijgen. Ook mensen die misschien vrijwilliger willen worden zijn welkom.
www.logeerhuisbredius.nl

zondag 26 maart

'Uur van lofprijzing'
18:30, Woerden, Kruiskerk, Mesdagplein 4
Ds. Meiring zal spreken tijdens de bijeenkomst. Tijdens de dienst is er veel muziek. De band All4One uit Langerak en organist René van de Hoef zullen de samenzang begeleiden. Er is een moment van stilte en gebed. Na afloop is er tijd voor gesprek, ontmoeting en koffie/thee.

maandag 27 maart

Schilderworkshop
14:00-16:00, Woerden, Inloophuis ‘Leven met kanker’, Wilhelminaweg 12
De schilderworkshop is eenmaal per maand onder leiding van ervaren schilderdocenten. Deze keer is dat Jeannete van Schaik. Omdat het om een beperkt aantal plaatsen gaat, is aanmelden voor deze workshop nodig. Dat kan telefonisch via: 06-14004496, per e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl of in het inloophuis tijdens openingstijden.

Aglow bijeenkomst
19:45-22:00, Woerden, wijkcentrum Molenvliet, Stromenlaan 132a
Hetty van der Voort zal tijdens de bijeenkomst spreken over het thema: ‘Wat is de betekenis van de edelstenen op het borstschild van de Hogepriester?’. Er is tevens een verkoopkraam met Israëlproducten aanwezig.

dinsdag 28 maart

Creatief schrijven
10:00-12:00, Woerden, Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12
Welmoed Homan verzorgt een workshop creatief schrijven. Aanmelden kan telefonisch via: 06-14004496, e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl of in het inloophuis tijdens openingstijden.

woensdag 29 maart

Workshop Zentangle
13:30-15:30, Woerden, Duurzaamheidswinkel, Voorstraat 75
In deze workshop leren deelnemerseen nieuwe tekentechniek. Zentangle is een Amerikaanse methode om via het tekenen van patronen concentratie, ontspanning en creativiteit te stimuleren. Op een kaartje van 9 bij 9 centimeter wordt een vlakverdeling gemaakt. Binnen deze vlakken worden met pen gestructureerde patronen getekend, lijn voor lijn, met verrassend resultaat. Maak een ansichtkaart of schilderijtje. Voor kinderen en volwassenen. Deelname kost 7,50 euro, inclusief materialen en een drankje. Opgeven kan bij Coby Oosterlaken via: coby_oosterlaken@hotmail.com.

Torah Toppers
16:00, Woerden, Eetkamer Bredius, Park Oudeland 70
Vertelmeesters André Stolk en Arnold van den Berg spelen hun vertelvoorstelling ‘Torah Toppers’. Zij zullen op hun onnavolgbare wijze oeroude verhalen vertellen uit de Koran, De Bijbel en de Torah. De vertelling duurt een uur en is vrij toegankelijk. De vertelling wordt ondersteund door een muzikant die live zal improviseren tijdens het optreden.
www.devertelmeesters.nl

Samen gezond koken
17:30-20:30, Harmelen, Dorpshuis Harmelen, Schoollaan 8
Deelnemers leren gezond koken met elkaar. Onder begeleiding leren zij kookvaardigheden en krijgen zij tips om voordelig een gemakkelijk en gezond gerecht te bereiden. Aan het eind van de avond wordt de maaltijd met elkaar gegeten. Deelname is gratis. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: info@sharefonds.nl.

Lentekriebels
19:30, Woerden, café-restaurant De Reehorst, Rijnstraat 15
Het Gebarencafé Woerden is er voor iedereen; horend, doof en slechthorend. De workshop gebaren gaat over de lente. Ter ondersteuning zijn er altijd gebaren- en schrijftolken. Meer informatie: gebarencafewoerden@gmail.com.

Martijn Crins speelt Mesthoop
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Mesthoop is een bonte aaneenschakeling van sketches, liedjes en verhalen. Geen braaf afgerond verhaal, maar een energieke, associatieve zoektocht naar het antwoord op die ene vraag: hoe moet dat eigenlijk, leven?Martijn Crins won de jury- en publieksprijs op het Cameretten Festival 2009, maar ging als acteur en muzikant verder. Zo trok hij de wereld in. Via theater, film, muziek, voetbalkantines, de nodige kroegen, natuurgebieden en gemoedstoestanden is hij terug als cabaretier.In Mesthoop smijt Crins zich met plezier in de drek van het leven. Hij speelt gitaar, zingt, acteert en vertelt. Over opgroeien in een Limburgs dorp en je verloren voelen in de grote stad. Van feestterrein Ripupulo, Alfons de Moppenman, het bevrijden van een beer tot aan een ode aan de anus. Alles komt voorbij.De kaarten voor de voorstelling kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar via: www.kloosterwoerden.nl.

donderdag 30 maart

Benefietdiner
18:00-23:00, Oudewater, vier restaurants (Eetcafé Lumière, HEX by Paul & Inge, 3 Keuken & Bar en Broeck)
Na drie jaar is er weer het jaarlijkse benefietdiner van Stichting Keniaproject. Voor 37,50 euro krijgen mensen een driegangendiner (excl. drank) voorgeschoteld in één van de vier deelnemende restaurants. Per couvert gaat 20 euro naar de stichting. De reserveringen lopen via de deelnemende restaurants, vermeld daarbij dat het om het benefietdiner van het Keniaproject gaat.Stichting Keniaproject van Teus en Leny Bos is een ANBI erkende goede doelen stichting uit Oudewater. De stichting ondersteunt het HURUMA kinderhuis in Eldoret, Kenia. Hier verblijven momenteel 50 kinderen in de leeftijd van 2 tot 18 jaar. Het huis is in 2007 gesticht door het echtpaar Teus en Leny Bos uit Oudewater. Nagenoeg alle gelden die binnenkomen bij de stichting worden overgemaakt naar Kenia, de overhead is nihil.
www.kenia-project.nl

vrijdag 31 maart

Mannenochtend
10:00-12:00, Woerden, Inloophuis ‘Leven met kanker’, Wilhelminaweg 12
Deze keer gaan de mannen na de koffie gezamenlijk naar de Jan van Dam Group in Oudewater, een transportbedrijf gespecialiseerd in transport van speciale machines. Aanmelden is noodzakelijk. Bel of mail hiervoor naar: 0348-447643, 06-14004496 of e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl.

Passie- en paasconcert
20:00, Harmelen, Hervormde Kerk, Kerkplein 1
Passie- en paasconcert van het Christelijk Gemengd Koor Harmelen, met als thema: 'Totdat de nacht verdween'. Het koor zingt bekende en eigentijdse passie- en paasliederen. Naast koorzang zingt sopraan Anke Smits een aantal solostukken. Ook zingt zij enkele liederen samen met een solist uit het koor en met het gehele koor. De muzikale leiding is in handen van dirigent Roel Bontan. Hij bespeelt de piano. Tenny van Cuijck begeleidt verschillende stukken op de viool. De toegang bedraagt 10 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de ingang van de kerk. Voorverkoop via de koorleden. Tevens zijn kaarten te reserveren door een e-mail te sturen naar: secretariaatcgkh@hotmail.com.

Veenfabriek met Recht
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
In Recht worden beslissingen over leven en dood genomen door mannen in een chique nachtclub. Mannen die met whisky praten over politiek en geld, soms afgeleid door het broeierige entertainment van de nacht.Het is een zwoele zomeravond. Niet ver van het Vredespaleis in Den Haag, in een chique nachtclub, zijn de drankjes te duur, de acts te verleidelijk, is de muziek te opwindend en zijn de gasten mannen die macht uitstralen. Zelfs hier gaat hun werk door. Het gesprek gaat over politiek, geld, hulpverlening, internationaal recht en mensenrechten. Hoe verhogen we de levensstandaard en garanderen we voor meer mensen toegang tot eerlijke rechtspraak? Wat kunnen we doen om de wereld rechtvaardiger te maken? Waarom is alles zo verdomd oneerlijk? Met de whisky op tafel en afgeleid door het broeierige entertainment van de nacht proberen de ‘mannen met macht’ uit alle macht het goede te doen. Kaarten à 19,50 euro (inclusief consumptie) zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

zaterdag 1 april

Repair Cafe Woerden
09:30, Woerden, TechnoHUB, Industrieweg 2b
Wat doe je met een kapotte broodrooster, defecte lamp, een scheur in je broek, kapot speelgoed, computer problemen of een rammelende fiets? Ga naar het Repair Café en laat experts je helpen deze mooie spullen weer te maken.

Voorjaarsmarkt
10:00, Woerden, BatensteinBuiten, Van Helvoortlaan 40
BatensteinBuiten, de grootste gratis spetter-, sport- en speelplaats in Woerden, gaat weer open. Ter gelegenheid van de opening is er deze dag een voorjaarsmarkt op het terrein. Er staan meer dan vijftig kramen waar bezoekers een kijkje kunnen nemen. Daarnaast is er muziek, kunnen kinderen lekker spelen en worden er leuke acties gehouden. De voorjaarsmarkt geeft aan verschillende ondernemers de mogelijkheid hun producten onder de aandacht te brengen. Ook WoerdenSport staat er met een kraam waar informatie is te vinden over zwem- en aqualessen. Ook de Dukkie Truck, een nieuw horecaverkooppunt, zal deze dag geopend worden. Na deze openingsdag kunnen er weer verschillende kinderfeestjes in BatensteinBuiten worden gereserveerd. Ook kan er (tegen vergoeding) midgetgolf worden gespeeld op de 12-holes midgetgolfbaan.
www.woerdensport.nl/batensteinbuiten
www.rc-productions.nl