'Hoe toegankelijk is Woerdense binnenstad?'

woerden • Woerden Marketing gaat inventariseren hoe bewoners, bezoekers en ondernemers inclusie en toegankelijkheid ervaren in de Woerdense binnenstad. Dit doet ze via persoonlijke interviews. 

De organisatie wil weten hoe de ervaringen in een restaurant zijn van bezoekers die niet goed tegen prikkels kunnen. Of van mensen die een andere culturele achtergrond hebben. En rij je als rolstoelgebruiker gemakkelijk door de stad of een winkel? En hoe ervaart een inwoner met dementie de binnenstad? Of hoe goed sluit de Woerdense binnenstad aan bij de wensen van jongeren? Wie een gesprek wil, kan een e-mail sturen naar: wietske@woerdenmarketing.nl. Daarmee helpen zij om Woerden inclusiever en toegankelijk te maken. 


Praten over voorzieningen in Zegveld

zegveld • Op initiatief van D66 is er vrijdag 31 maart een bijeenkomst in de Milandhof om in gesprek te gaan over het voorzieningenniveau in Zegveld. 

Tijdens de avond zijn er een paar sprekers met een kort praatje, waaronder Lauw Uittenbogaard van de Milandhof en oud-dorpswethouder van Zegveld George Becht. De bijeenkomst is bedoeld om op te halen wat er leeft bij de Zegvelders en in het bijzonder hun verenigingen. Zijn er voldoende voorzieningen? Wat mist er? Wat zouden bewoners zelf of de gemeente kunnen doen om een eventueel tekort aan voorzieningen op te vangen? De aandacht gaat speciaal uit naar sport, winkels, onderwijs en kinderopvang, huisarts en tandarts en natuurlijk de verenigingen in Zegveld. De bijeenkomst begint 20.00 uur. Entree is gratis, voor koffie wordt gezorgd.