Columnist Junior Brandenburg
Columnist Junior Brandenburg Foto: Willem Jan Ritman

Column Junior Brandenburg: Verkeerd gezien

Algemeen

Ik had het bij het verkeerde einde. In mijn laatste column zette ik grote vraagtekens bij de juistheid van de 3 B’s in BoerBurgerBeweging. Ik verdacht de club van Caroline er immers van niet alleen door de Agri industrie gesteund te worden, maar vooral door boeren, groot en keuter.

Maar niets blijkt minder waar. Want ook Henk op vier hoog in Spijkenisse en Sjaan in de sociale woningbouw van het Eindhovense Strijp stemmen op BBB. Blijkbaar heb je in een stad met je eigen sores de behoefte een stem voor en van het platteland te zijn. Ik kan dat niet geheel volgen, maar laat me graag de aankomende vier jaar verrassen.

Waar de politieke Agri-club ons al wel mee verrast heeft is dat zij de wapperende fascisten van FvD gemarginaliseerd heeft. Nu vrees ik dat de voormalige Forum stemmer niet direct op andere zaligere gedachten is gebracht, maar stemmend Nederland heeft zich in ieder geval voor nu afgewend van de uitwassen van Thierry en zijn bruinhemdjes. Die laten het er echter niet bij zitten. Voordat ze terecht gemarginaliseerd werden zijn ze al begonnen met het bedreigen en verdacht maken van BBB-ers. Laten we hopen dat de Forum idioterie nu echt irrelevant is gebleken en rap zal gaan verstommen en verdwijnen. Mochten er nog twijfels zijn bij voormalige FvD stemmers, dan volstaat het waarschijnlijk om te kijken naar de ommezwaai van Baudet richting de Islam. Zijn onfrisse ideetjes blijken namelijk nogal populair bij conservatieve moslims. Deze politieke vrijpartij zegt denk ik voldoende over beide partijen en hun gedachtegoed om er electoraal voor altijd afscheid van te willen nemen.

Maar goed, ondertussen is de BBB de grootste niet bestaande partij in Woerden. Het wachten is dus tot er een lokale opportunist zijn kans schoon ziet en eens lekker gaat peuren in dat potentiele electorale gewin. Wellicht dat de lokale CDA zich kan laten omturnen want landelijk ligt ook Pieter Omtzigt nog in de coulissen te wachten om het laatste stuk democratisch appél aan stukken te scheuren. Voor Woerden zou er dan uiteindelijk weinig veranderen aangezien we op wat hiaten na al decennia lang vanuit die hoek bestuurd worden. Als dit zo zou uitpakken heeft de politieke storm van de provinciale verkiezingen er uiteindelijk alleen in geresulteerd dat de Nederlandse vlag eindelijk weer rechtop wappert in de lokale weilanden. Maar zoals gezegd, ik kijk het graag met interesse aan om te zien of ik het een volgende keer beter kan zien.