Verlaan op schot bij Siveo

zegveld • Gerwin Verlaan is op schot. De aanvaller van Siveo '60 staat op elf treffers waarvan hij er acht na de winterstop maakte. 

In de drie seizoenen die in de afgelopen vijf jaar werden uitgespeeld scoorde Verlaan respectievelijk 26, 22 en 20 keer. Al jaren is hij dus een gewaardeerde, aanvallende kracht. Maar dit seizoen wilde het maar niet lukken. Hij kwam in de eerste seizoenshelft tot maar drie treffers, maar scoort na de winterstop aan de lopende band. "Het grote verschil zit denk ik in het ritme", zegt Verlaan. "Ik heb nu weer een aantal wedstrijden achter elkaar kunnen voetballen. Dan kom je gewoon weer in een flow terecht."

Verlaan weet niet helemaal waar zijn productie nu ineens vandaan komt, maar haalt een alom bekende anekdote over Ruud van Nistelrooij op. "Misschien dat mijn ketchupfles wel is open gegaan. Nu was ik voor de winterstop ook wel geregeld geblesseerd. Ik had last van mijn rib, knie en lies. Ik ben zelfs nog in Nijmegen bij een speciale 'liesdokter' geweest. Het gaat nu weer goed en ik kan hele wedstrijden aan."

Voor Verlaan vormde een uitduel met Stolwijk het dieptepunt. Bij de laagvlieger werd verloren. "We snakten toen echt naar de winterstop. Toch is de sfeer bij ons altijd goed, of we nu winnen of verliezen. We zijn allemaal vrienden, drinken een biertje en gaan na de wedstrijd op stap. Toch keken we elkaar wel eens aan toen we in de gevarenzone waren beland. 'Wat zijn we nu aan het doen?' Dat was niet Siveo ’60-waardig. Kampioen zullen we ook niet worden, maar in de subtop horen we wel thuis."

Voor Siveo '60 stonden na de winter niet de gemakkelijkste tegenstanders op het programma. Zo werd er gewonnen van Rohda '76, Perkouw en van Zwammerdam. "Ik ben in ieder geval blij dat we die onderste plekken wat achter ons hebben kunnen laten. We moeten nu ook niet te ver vooruit kijken, maar de blik kan wel voorzichtig omhoog gericht worden. Laten we eerst dit niveau maar vasthouden. Het is nu vooral zaak om fit te blijven. Dan kijken we over een paar weken wel weer omhoog."