• De maaltijdactie was een succes.
• De maaltijdactie was een succes. Foto: Paul van den Dungen

Maaltijdactie levert 6.250 euro op

woerden • De maaltijdactie in Woerden voor slachtoffers van de aardbeving in Noord-Syrië heeft ruim 6.250 euro opgebracht. 

De gemeente Woerden gaat dit bedrag verdubbelen, net zoals bij de hulpactie die eerder is georganiseerd voor de slachtoffers in Turkije. Het geld werd bijeengebracht met een benefietmaaltijd bij Brownies&downies. In de keuken van de lunchroom stonden vrijdag acht Syrische mannen en vrouwen om ruim 200 maaltijden klaar te maken. Mensen die de actie wilden ondersteunen konden aanschuiven of een maaltijd afhalen op thuis op te eten.
De actie kon op veel belangstelling rekenen. Er stond al snel een lange rij van mensen die hun bestelde maaltijd af kwamen halen. Een wachtende dame snapt dat wel. "Waar krijg je nog een overheerlijke maaltijd voor een tientje. Het is geen geld. Ik haal hier voor heel mijn gezin. Dat wordt smullen en het is ook nog voor een goed doel.” In de het restaurant genoten zo'n vijftig gasten, waaronder burgemeester Victor Molkenboer en wethouder Mariette Pennarts, van een Syrische maaltijd. Het personeel van Brownies&downies verzorgde hen op hun welbekende vriendelijke en uiterst behulpzame wijze. Om de opbrengst verder te verhogen werden er zaterdag op de streekmarkt ook nog broodjes falafel verkocht. Lex Albers kon dinsdag namens de organisatie het eindbedrag van 6.250 euro bekendmaken. Hij verwacht dat dit bedrag de komende dagen nog iets zal oplopen.