• De vier wethouders met Arjan Schimmel (midden).
• De vier wethouders met Arjan Schimmel (midden). Foto: aangeleverd

Stichting Cheese Valley

regio • Stichting Cheese Valley beleefde vorige week woensdag de feestelijke start. In de hooiberg van kaasboerderij Schep in Bergambacht werden tijdens een speciale bijeenkomst voor kaashandelaren, kaasboeren en overige belanghebbenden het bestuur en de plannen voor de komende jaren gepresenteerd. 

Cheese Valley is volgens de initiatiefnemers een uniek gebied middenin het Groene Hart: ‘Vier gemeenten met bijzondere verhalen en belevenissen. En bovenal het hart en de oorsprong van echte kaas.' 

Positionering

Sinds de start van de samenwerking in 2017 tussen de gemeenten Krimpenerwaard, Gouda, Woerden en Bodegraven-Reeuwijk is gezamenlijk met private partners gewerkt aan de positionering en promotie van Cheese Valley als hèt herkomstgebied van echte (boeren) Goudse kaas. Met de oprichting van de stichting begint een volgende fase.
In het bijzijn van de vier wethouders werd geproost op een duurzame toekomst van de samenwerking. Voorzitter Arjan Schimmel van Cheese Valley ziet de oprichting van de stichting als een kans om de publiek-private samenwerking verder uit te bouwen en de Cheese Valley op de kaart te zetten als herkomstgebied van echte (boeren) Goudse kaas.

Vlogcampagne

Met de start van de stichting laten de gemeenten volgens projectleider Champ Bouwman zien nog vele jaren te willen blijven samenwerken rondom de positionering en promotie van Cheese Valley in binnen- en buitenland. Zo is Leoni Goudkuil gevraagd een Cheese Valley-vlogcampagne te beginnen. "Als vlogreporter zal zij de highlights en belangrijkste evenementen van Cheese Valley in beeld gaan brengen voor onze doelgroep op Instagram en TikTok."

q  www.cheesevalleyholland.com