vrijdag 17 maart

VrijMiBo ZOOOM
17:00-19:00, Woerden, café Victoria, Stationsweg 14
Elke derde vrijdag van de maand organiseert ZOOOM een vrijdagmiddagborrel voor alle zzp’ers in de gemeente Woerden. Drankjes zijn op eigen kosten. Aanmelden is niet nodig voor leden. Wie nog geen lid is, maar wel het ZOOOM-netwerk wil leren kennen, kan zich via de website aanmelden.

The Klooster Experience
20:00-23:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Tijdens The Klooster Experience worden deelnemers meegenomen op een spannende tour vol muziek, dans & theater door het historische pand. De tour eindigt in de theaterzaal met een optreden van Between the Jars. Aanmelden via www.kloosterwoerden.nl.

zaterdag 18 maart

Overdekte rommelmarkt
09:00-16:00, Woerden, Daggeldersweg 19 (industrieterrein Barwoutswaarder)
Het is voor de 25ste keer dat de rommelmarkt wordt gehouden in de stal van de boerderij. Het aanbod bestaat uit onder andere boeken, lp's, cd's, huishoudspullen, speelgoed, kristal en glaswerk. De toegang is gratis. Er zijn geen kramen te huur.

Landelijke opschoondag
09:00-10:00, Woerden, treinstation (startlocatie)
In het kader van de landelijke opschoondag gaan deelnemers in groepsverband een uurtje zwerfvuil rapen, om de smaak van het 'zwandelen' te pakken te krijgen. Een zwerfvuiltang is verkrijgbaar bij het stadserf. Na afloop van de actie staat er in de Duurzaamheidswinkel aan de Voorstraat koffie en thee klaar. Aanmelden kan via: zerowaste@duurzaamwoerden.nl. Spontaan aanhaken mag ook.

Zing mee met Agnes en Jabbeyzz
16:30-18:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Koordirigent en zangdocente Agnes Loonstra verzorgt een gratis toegankelijke zangworkshop in het theater. Tijdens de workshop maken deelnemers kennis met zangtechnieken en meezingnummers. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door onze kloosterband Jabbeyzz. Na afloop is er een borrel in de foyer. Deze workshop is gratis. Aanmelden is wel noodzakelijk en kan via www.kloosterwoerden.nl.

zondag 19 maart

PieterPeuterpad in Het Klooster
10:00-13:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Het PieterPeuterpad (voor kinderen vanaf 2 t/m 6 jaar) heeft geen begin en einde. Het gaat maar door en je passeert heel veel landschappen. Soms is het glad en koud, ’t lijkt wel sneeuw; voel maar met je tenen. Even later kom je bij de zee. Ga je schelpjes zoeken? Wat kriebelt daar zo aan je voeten? Is dat gras? Dit pad is om te voelen en te kijken. Het pad bestaat uit verschillende elementen waarmee kinderen hun eigen weg kunnen afleggen en lopen. De materialen waarmee het pad bekleed is zijn aaibaar en kleurrijk. Stimulerend voor de zintuigen. Soms zet het kinderen op een ander spoor: Hoe komt het dat de ene steen hard is en de andere aanvoelt als een zacht kussentje? Kinderen worden uitgedaagd om te klauteren, te bukken om door een tunnel te kruipen of een berg op te klimmen. Aansluitend kunnen de kinderen meedoen met korte inloop workshops ballet, muziek en spel van docenten Emma en Daantje. Deelname kost 5 euro per kind. Aanmelden via www.kloosterwoerden.nl.

Kloosterfestival met Kunstbende Utrecht
13:30-17:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Speciaal voor jongeren van tussen de 12 en 17 jaar is er deze dag een programma samengesteld. Het begint met een optreden van Johan en Jeppe die Nederlandse pop maken met hele flarden poëzie erin. Door een schoolopdracht vormde het duo een volstrekt geschift intellectueel muziekduo dat per ongeluk nog steeds bestaat, en inmiddels is uitgebreid met een band van vrienden van sinds de brugklas. Tussen 14.00 en 17.00 uur zijn er in het gebouw allerlei workshops. Zo kun je beats en raps maken bij Music Production, aan teksten en gedichten werken, een eigen podcast maken of meedoen aan een DJ-workshop. Verder is er een jamsessie, een open podium en een workshop streetdance. Alle informatie op www.kloosterwoerden.nl.

North Sea String Quartet
15:00, Woerden, Lutherse Kerk, Jan de Bakkerstraat 11
Het North Sea String Quartet is een van de meest veelzijdige strijkkwartetten van Nederland. Hun eigen composities, een mix van wereldmuziek met veel improvisatie, zijn het best te omschrijven als folk-fusion. Je kunt het 'chamber jazz' noemen, maar de leden van het North Sea String Quartet zullen de laatsten zijn die hun muziek in een hokje proberen te plaatsen. Deze vier improviserende strijkers laten zich inspireren door klassieke muziek, wereldmuziek en jazz. Vier creatieve geesten die hun kunde en diverse muzikale achtergronden samenbrengen om zo een uniek geluid te creëren; en daar ontzettend in veel plezier in te hebben. Het kwartet bestaat uit violisten Pablo Rodri´guez en George Dumitriu, altvioliste Yanna Pelser en cellist Thomas van Geelen. Naast hun klassieke achtergrond delen zij een grote belangstelling voor folkmuziek uit Europa, Zuid-Amerika en Afrika, alsook voor jazz. Kaarten à 15 euro zijn te koop op de website www.kloosterwoerden.nl. Bezoekers tot 18 jaar betalen 7,50 euro. Het North Sea String Quartet speelt in plaats van het eerder aangekondigde Navarra String Kwartet.

Muziekcafé met Anouk Holt
15:00-16:00, Woerden, Podium Bredius, Burgemeester H.G. van Kempensingel 31
Anouk Holt (singer/songwriter) zal optreden tijdens het OP-luister muziekcafé. Anouk heeft een Engelstalig repertoire. Ze treedt regelmatig op en speelt - naast haar zelfgeschreven muziek - bekende covers van Linda Ronstadt en Joni Mitchell tot aan Harry Styles. Toegang is gratis.

Zangfestijn in Bonaventurakerk
15:30-17:00, Woerden, Bonaventurakerk, Rijnstraat 56
Het zangfestijn is bedoeld voor iedereen die met anderen wil zingen. Het gaat om gewone liedjes die iedereen kent. Het geheel wordt met gedichten en teksten verbonden. De gedachte van de organisatie is om met alledaagse liedjes en songs emoties en gevoelens de ruimte te geven over alles wat mensen meemaken. Nummers zoals 'Iedereen is van de wereld' van The Scène, 'Geef mij je angst' van Guus Meeuwis, 'Ze huilt maar ze lacht' van Maan, 'Hoor je mij' van S10 en nog veel meer staan op het programma. Het zangfestijn heeft de titel: 'Mag het wat minder ik en wat meer WIJ'? Door de huidige wereldsituatie, de aardbevingen in Turkije en Syrië en de oorlog in Oekraïne, zullen veel teksten nog meer betekenis krijgen. Het zangfestijn wordt begeleid door een combo onder leiding van Marcel Kooijman. De toegang is vrij.
www.parochiepaxchristi.nl

Muziekcafé met Adriaan Dorresteijn
16:00-17:00, Woerden, Podium Bredius, Burgemeester H.G. van Kempensingel 31
Adriaan is een singer-songwriter van Nederlandstalige songs en treedt als zodanig op sinds 2016. Hij schrijft songs die doen denken aan Boudewijn de Groot, Spinvis en Cornelis Vreeswijk. Zijn eerste Nederlandstalige song was ‘De Swalm’. Een ode aan zijn geliefde schoonvader Frans Dingelstad, die zo nauw verbonden was met het Limburgse riviertje De Swalm. Adriaan was in het verleden onder andere gitarist in de Willem Jacobs band, toen hij nog in Woerden woonde. Inmiddels heeft Adriaan een uitgebreid eigen repertoire opgebouwd waarmee hij regelmatig optreedt. Toegang is gratis.

maandag 20 maart

Première documentaire 'Tutti'
20:45, Woerden, AnnexCinema, Rosmolenlaan 1
Voor een documentaire volgde Marit Snepvangers, studente aan de Hogeschool voor de Kunsten, maandenlang de fanfares Kunst na Arbeid (Zegveld) en Nieuw Leven Kamerik en Harmonie De Vriendschap (Woerden). Ze was aanwezig bij repetities, de intocht van Sinterklaas, het ophalen van oud papier en vele optredens. Het resultaat? Een korte documentaire die de veelzijdigheid van dit vereningsleven vastlegt. ‘Tutti’ beleeft deze avond zijn première. Deze vertoning is gratis toegankelijk voor alle interesseerden. Maar het aantal stoelen is beperkt. Een kaartje bestellen kan via www.annexcinema.nl.

woensdag 22 maart

Feest met The Bluebettes
15:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Swingend muzikaal feest met het mooiste uit de jaren veertig tot en met zestig.Toen was geluk... is het nieuwe liedjesprogramma van The Bluebettes en staat bol van de nostalgie. Toen was geluk... herbergt de mooiste liedjes uit de jaren ‘40 tot en met de jaren ‘60. Zowel Nederlandstalig als Engelstalig repertoire: van Toen was geluk heel gewoon tot het mooiste van Annie M.G. Schmidt/Harry Bannink en van de vrolijke rock ‘n roll van The Beatles tot de mierzoete meerstemmigheid van The Everly Brothers. Hoewel de leden van The Bluebettes in de jaren ‘70 en ‘80 ter wereld kwamen, hebben ze een enorme voorliefde voor de muziek uit de tijd van hun ouders en zelfs grootouders. Toen was geluk... wordt gebracht met een flinke portie humor, enthousiasme, interactie en gezelligheid. Kaarten à 11,25 euro (voor twee kaarten) zijn te verkrijgen via www.kloosterwoerden.nl.

Samen gezond koken
17:30-20:30, Harmelen, Dorpshuis Harmelen, Schoollaan 8
In twee workshops (22 en 29 maart) gaan deelnemers gezond koken met elkaar. Onder begeleiding leren zij kookvaardigheden en krijgen zij tips om voordelig een gemakkelijk en gezond gerecht te bereiden. Aan het eind van de avond wordt de maaltijd met elkaar gegeten. Deelname is gratis. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: info@sharefonds.nl.

donderdag 23 maart

Torah Toppers
16:00, Woerden, Everywhere4you, Trasmolenlaan 5
Vertelmeesters André Stolk en Arnold van den Berg spelen hun vertelvoorstelling ‘Torah Toppers’. Zij zullen op hun onnavolgbare wijze oeroude verhalen vertellen uit de Koran, De Bijbel en de Torah. De vertelling duurt een uur en is vrij toegankelijk. De vertelling wordt ondersteund door een muzikant die live zal improviseren tijdens het optreden.
www.devertelmeesters.nl

Kledingbeurs Woerden
18:00-20:00, Woerden, Bethlehemkerk, Oudelandseweg 50
Beurs voor wie op zoek is naar dames- en kinderkleding voor een kleine prijs. De kinderkleding begint bij maat 50 en loopt door tot maat 176. Naast jassen, jurken, broeken, shirts en accessoires zijn er ook schoenen te vinden op de beurs. Bij de dameskleding wordt ook positiekleding aangeboden.Er zijn daarnaast nog een paar plekken beschikbaar om zelf kleding aan te bieden. Vrijdag 24 maart van 09.00 tot 11.00 uur wordt de beurs opnieuw gehouden. Het laatste uur betalen bezoekers de helft van de prijs. De opbrengst gaat naar Ontmoeting, Thuishaven in Woerden.